Κρίσιμη για την υλοποίηση του φιλόδοξου project του Ελληνικού αναμένεται να είναι η 14η Μαΐου, καθώς δρομολογούνται οι εξελίξεις για το Καζίνο, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας την περασμένη εβδομάδα να απορρίψει την προσφυγή της Hard Rock.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, ανοίγει ο δρόμος για το επόμενο στάδιο, καθώς η Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων άναψε το πράσινο φως ώστε η Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού την ερχόμενη Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι να προχωρήσει στο άνοιγμα της τεχνικής προσφοράς της Mohegan-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία, δηλώνει, άλλωστε, «έτοιμη να ξεκινήσει το έργο». Εάν η τεχνική προσφορά της κοινοπραξίας πληροί τους απαιτούμενους όρους και προϋποθέσεις, τότε η ΕΕΕΠ δύναται να επιτρέψει τη μετάβαση και στην τρίτη φάση του διαγωνισμού, ήτοι το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς. 

Παράγοντες της αγοράς χαιρετίζουν τη στάση της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων καθ’ όλη τη διάρκεια μιας μακράς και απαιτητικής διαδικασίας, υποστηρίζοντας πως, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Καραγρηγορίου, δρομολογήθηκαν με πλήρη διαφάνεια οι απαραίτητες διεργασίες και έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση των εξελίξεων σε έναν εξαιρετικά περίπλοκο διαγωνισμό.

Όπως εξηγούν, ωστόσο, πηγές κοντά στη διαδικασία, οι εξελίξεις δρομολογούνται μεν, με αβέβαιο όμως το ακριβές χρονοδιάγραμμα, καθώς η Hard Rock μέχρι την τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας ακόμα συγκαταλέγεται στους διαγωνιζόμενους και άρα έχει τη δυνατότητα, με βάση τη σχετική νομολογία, να συνεχίσει να καταθέτει προσφυγές τόσο στο στάδιο των τεχνικών όσο και των οικονομικών προσφορών. Με αυτό το δεδομένο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η Hard Rock θα επανέλθει με νέες προσφυγές επί της διαδικασίας στα επόμενα στάδια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χρόνο ολοκλήρωσή της.