Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλιακής ενέργειας στον κόσμο μπαίνει στο παιχνίδι του υδρογόνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλιακής ενέργειας στον κόσμο μπαίνει στο παιχνίδι του υδρογόνου
Οι εταιρείες ενέργειας στρέφονται όλο και περισσότερο στο υδρογόνο

Η Longi Green Energy Technology Co., η μεγαλύτερη εταιρεία ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, εισέρχεται στην αγορά υδρογόνου, σύμφωνα με δημοσίευση της Solarzoom. Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Longi, ο δισεκατομμυριούχος Li Zhenguo και μέτοχοι είναι η Xi'an Longi Green Energy Venture Capital Management Co. και η Shanghai Zhuqueying Private Equity Investment Fund Partnership.

H Longi η οποία μεταξύ άλλων κατασκευάζει κυψέλες και ηλιακά πάνελ, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ηλιακής ενέργειας στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση 52 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι εταιρείες ενέργειας στρέφονται όλο και περισσότερο στο υδρογόνο ως πιθανό καύσιμο μηδενικού άνθρακα, το οποίο θα μπορούσε να παραχθεί με ηλεκτρόλυση με τη χρήση ΑΠΕ και στη συνέχεια να αποθηκεύεται, να μεταφέρεται και να χρησιμοποιείται σε ποικίλες εφαρμογές από αυτοκίνητα μέχρι χαλυβουργεία.

Σε μια συνέντευξη πέρυσι, ο Li ανέφερε ότι ο συνδυασμός ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης θα καταστεί η πιο φθηνή μορφή ενέργειας μέχρι το τέλος της δεκαετίας σε παγκόσμιο επίπεδο και σημείωσε ότι η εταιρεία του κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια. «Δεν βλέπουμε μόνο το σήμερα αλλά κοιτάμε και τι θα γίνει σε τρία, πέντε, οκτώ ή 10 χρόνια. Αφού βρούμε ποια θα είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε, δεν θα τσιγκουνευτούμε να δώσουμε χρήματα για έρευνα και ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Πηγή: Βloomberg

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider