18.000 ευρωπαϊκά νοικοκυριά ετησίως θα μπορεί να τροφοδοτεί ανεμογεννήτρια της Simens Gamesa (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
18.000 ευρωπαϊκά νοικοκυριά ετησίως θα μπορεί να τροφοδοτεί ανεμογεννήτρια της Simens Gamesa (vid)
Η ανεμογεννήτρια θα μπορεί να τροφοδοτεί περίπου 18.000 ευρωπαϊκά νοικοκυριά ετησίως, ενώ η χωρητικότητά της μπορεί επίσης να αυξηθεί στα 15 MW αν χρειαστεί. 

Η Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την υπεράκτια ανεμογεννήτρια 14 μεγαβάτ, με πτερύγια μήκους 108 μέτρων και διάμετρο 222 μέτρα.

Η ανεμογεννήτρια θα μπορεί να τροφοδοτεί περίπου 18.000 ευρωπαϊκά νοικοκυριά ετησίως, ενώ η χωρητικότητά της μπορεί επίσης να αυξηθεί στα 15 MW αν χρειαστεί.

Καθώς η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, το μέγεθος των ανεμογεννητριών έχει αυξηθεί προσφέροντας διευρυμένες δυνατότητες για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών ολόκληρων περιοχών.

Η ανακοίνωση των νέων σχεδίων στροβίλων της Siemens Gamesa έρχεται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία επηρεάζει τις εταιρείες ανανεώσιμης ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ευρωπαϊκή εταιρεία δήλωσε ότι ο Covid-19 είχε «άμεσο αρνητικό αντίκτυπο» 56 εκατομμυρίων ευρώ (61 εκατομμύρια δολάρια) στην κερδοφορία της για το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου. Αυτό, πρόσθεσε, ισοδυναμούσε με 2,5% των εσόδων κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος ενός άλλου μεγάλου κατασκευαστή ανεμογεννητριών, της δανικής εταιρείας Vestas, προσπάθησε να τονίσει τη σημασία της ανανεώσιμης ενέργειας στα επόμενα χρόνια και μήνες.

«Νομίζω ότι στην πραγματικότητα, σε όλη αυτήν την κρίση, δείξαμε επίσης σε όλη την κοινωνία ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν είναι αξιόπιστες », δήλωσε ο Henrik Andersen κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC's Street Signs.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, για παράδειγμα, η ολλανδική Eneco άρχισε να αγοράζει ενέργεια που παράγεται από την ανεμογεννήτρια Haliade-X 12 MW της GE Renewable Energy, η οποία έχει δυναμικότητα 12 MW, ύψος 260 μέτρα και μήκος πτερυγίου 107 μέτρα.

Με πληροφορίες από το CNBC

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider