Μπενρουμπή-Protergia: Η ΔΕΗ δεν καταρρέει, η ΔΕΗ είναι η Ελλάδα

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπενρουμπή-Protergia: Η ΔΕΗ δεν καταρρέει, η ΔΕΗ είναι η Ελλάδα
Η αγορά δεν έχει ανοίξει όσο θα έπρεπε, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Protergia.

«Η ΔΕΗ δεν καταρρέει, η ΔΕΗ είναι η Ελλάδα», ανέφερε ο Ντίνος Μπενρουμπή, Γενικός Διευθυντής της Protergia, μιλώντας την Τετάρτη από το βήμα του Economist. Κάνοντας μια εκτίμηση από την πλευρά του εναλλακτικού παρόχου, ο κ. Μπερουμπή σχολίασε ότι μέσω των ΝΟΜΕ, η αγορά έχει ανοίξει αλλά όχι στον βαθμό που θα έπρεπε σημειώνοντας ότι έχει ανοίξει η λιανική σε μικρή κλίμακα με τους ιδιώτες να έχουν εγκαταστήσει 600.000 μετρητές από τους συνολικά 7,5 εκατομμύρια.

Το μερίδιο των ιδιωτών έχει φθάσει στο 26% και οι δημοπρασίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός για το άνοιγμα της αγοράς, τόνισε ο κ. Μπενρουμπή ενώ εκτίμησε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί μόνο αν αποκτούσαν όλοι ισοδύναμη πρόσβαση στους πόρους της ΔΕΗ.

Η αγορά δεν έχει αρκετά χρήματα για να κινηθεί, ο ένας δεν πληρώνει τον άλλον, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Protergia ενώ αναφερόμενος στην ΔΕΗ, είπε ότι αυτή παρουσιάζει λειτουργικές ζημιές και στερείται ρευστότητας επειδή δεν εισπράττει.

«Η ΔΕΗ χρειάζεται κοστοστρέφεια στη λειτουργία της για να μπορεί να αντιμετωπίσει τα κόστη», δήλωσε ο κ. Μπενρουμπή ενώ αναφέρθηκε και στο target model το οποίο όπως εκτίμησε «αν λειτουργήσει σωστά θα φέρει αποτέλεσμα ενώ αν όχι, θα καταστρέψει την αγορά».

Aναφερόμενος στις καθυστερήσεις ενσωμάτωσης του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου που σημειώνονται από την πλευρά της ελληνικής Πολιτείας, ο κ. Μπενρουμπή επεσήμανε ότι οδήγησε την ΕΕ «να μας βλέπει αρνητικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider