Λαδάκος (ΕΛΕΤΑΕΝ): Να απλοποιηθεί η αδειοδότηση για τα αιολικά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαδάκος (ΕΛΕΤΑΕΝ): Να απλοποιηθεί η αδειοδότηση για τα αιολικά
Ανεβάζουν τον πήχη για τα αιολικά οι εταιρείες του κλάδου.

Η ριζική απλοποίηση και ο επανασχεδιασμός της αδειοδότησης των αιολικών αποτελούν την βασική προτεραιότητα για τις εταιρείες του κλάδου για το 2019 όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, Παναγιώτης Λαδάκος, στην ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας .

Ο κ. Λαδακάκος στην ομιλία του διαπίστωσε ότι το 2018 ήταν έτος σταθμός. Ήταν η χρονιά που έγιναν οι πρώτοι διαγωνισμοί και ξεκίνησαν να λειτουργούν τα πρώτα έργα χωρίς το καθεστώς Feed in Tariff. «Κλείνει ο κύκλος που ξεκινήσαμε πριν από 25 χρόνια, το 1994» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Λαδακάκος έθεσε ως προτεραιότητα για τη νέα χρονιά την προσπάθεια για ριζική απλοποίηση και επανασχεδιασμό τους καθεστώτος αδειοδότησης και κατέληξε:

«Το όραμα της χώρας δεν πρέπει να είναι απλά «να πιάσει τους στόχους». Δικό μας όραμα είναι να τοποθετηθούμε στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Να καταστήσουμε τη πατρίδα μας εξαγωγό πράσινης ενέργειας. Να αξιοποιήσουμε το πλούσιο φυσικό δυναμικό μας για να συμβάλουμε στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας στο ενεργειακό παιχνίδι της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου. Με τις όποιες δυνάμεις μας θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε αυτό το όραμα».

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής βραδιάς, απονεμήθηκαν τα βραβεία ΑΙΟΛΟΣ. Το βραβεία απονεμήθηκαν:

- Στον επιχειρηματία Πάρη Μουράτογλου του EREN Groupe για τη προσφορά του στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας και τη δέσμευσή του στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στη χώρα μας. Την απονομή είχε ήδη κάνει ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ στο Παρίσι.

- Στον Ομότιμο Καθηγητή και Ακαδημαϊκό Θεοδόσιο Τάσιο. Ο Καθηγητής Τάσιος είναι μια πολύπλευρη προσωπικότητα που το εύρος των γνωστικών του ενδιαφερόντων και παρεμβάσεων ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της επιστήμης του μηχανικού και εκτείνεται στην Ηθική και τη Φιλοσοφία. Με τον παρεμβατικό ορθό λόγο του απαντά συστηματικά στις λαϊκιστικές και τεχνοφοβικές κραυγές ενάντια στην αιολική ενέργεια. Την απονομή έκανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Π. Παπασταματίου.

- Στον Γιάννη Κούκη και την εταιρεία Ανυψωτική. Πρόκειται για το καλό παράδειγμα Ελληνικής εταιρείας που ξεκινώντας από την χώρα μας ανέπτυξε σημαντική εξωστρέφεια και πλέον δραστηριοποιείται σε πάνω από 25 χώρες στην μεταφοράς και ανέγερση ανεμογεννητριών. Την απονομή έκανε ο Σύμβουλος του Υπουργού κ. Δημήτρης Τσέκερης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider