Αυξάνεται η διείσδυση των ΑΠΕ στις ευρωπαϊκές χώρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνεται η διείσδυση των ΑΠΕ στις ευρωπαϊκές χώρες
Γερμανία: Πάνω από 40% η συμμετοχή των ΑΠΕ στην παραγωγή ρεύματος.

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς αλλά με κίνδυνο να μην επιτευχθούν οι στόχοι μέχρι το 2030 πραγματοποιείται η διείσδυση των ΑΠΕ στις ευρωπαϊκές χώρες καθώς η μία μετά την άλλη ανακοινώνουν αύξηση της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών στο ενεργειακό μείγμα.

Εκτός από τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η Βρετανία, μεγάλη αύξηση μαρτυρούν και τα δεδομένα της Γερμανίας όπου το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο γερμανικό μείγμα ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε τον περασμένο χρόνο, για πρώτη φορά, περισσότερο από 40%.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ινστιτούτου Fraunhofer, παρήχθησαν συνολικά περίπου 219 τεραβατώρες (219 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες) ηλεκτρικής ενέργειας και η συμμετοχή τους έφθασε στο 40,3% της συνολικής καθαρής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ηλιακοί και αιολικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής που παραδόθηκαν, σύμφωνα με την Fraunhofer ISE συνεισέφεραν σημαντικά περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο από ό,τι το 2017 όπου το μερίδιό τους έφθανε το 38,2%. Από την άλλη, μειώθηκε η παραγωγή των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο και άνθρακα.

«Το μερίδιο των ΑΠΕ έχει αυξηθεί αλλά αυτό δεν συμβαίνει αρκετά γρήγορα», δήλωσε ο Bruno Burger, καθηγητής στο Fraunhofer και πρόσθεσε ότι «εάν η Γερμανία συνεχίσει με αυτή την ταχύτητα, θα χάσουμε τους στόχους μας για το 2030».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider