Μειώθηκε κατά 70% ο τζίρος των κρεοπωλείων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειώθηκε κατά 70% ο τζίρος των κρεοπωλείων
Αρκετοί καταναλωτές επιλέγουν πλέον τα σούπερ μάρκετ για να κάνουν το σύνολο των αγορών τους.

Προβληματισμένοι από τη δραματική μείωση του τζίρου στα καταστήματά τους εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες κρεοπωλείων, ζητώντας παράλληλα να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σταύρος Πέρρος, τονίζει στο insider.gr ότι η πτώση του τζίρου στον κλάδο φτάνει πλέον το 70%. Αν και αρκετοί καταναλωτές το πρώτο διάστημα εφαρμογής των μέτρων προστασίας πήγαν στα κρεοπωλεία και ψώνισαν μεγάλες ποσότητες, όπως λέει, τις επόμενες μέρες ήρθε η πτώση της ζήτησης.

Άλλωστε οι περισσότεροι καταναλωτές αφού έχουν ψωνίσει «προμήθειες», εμφανίζονται τώρα συγκρατημένοι στις αγορές τους, ανησυχώντας και για την οικονομική τους κατάσταση το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, όπως σημειώνει ο κ. Πέρρος αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν πλέον τα σούπερ μάρκετ για να κάνουν το σύνολο των αγορών τους, μετά και τον περιορισμό στις μετακινήσεις.

Αντίστοιχη εικόνα περιγράφουν και στελέχη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, που έχουν πληγεί λόγω της αναστολής της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και των ξενοδοχείων. Οι παραγγελίες που δέχονται αυτή την περίοδο οι επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος είναι μειωμένες κατά 50%, όπως επισημαίνουν. Τα ψητοπωλεία με delivry παραμένουν μεν ανοιχτά, ωστόσο η κίνηση έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται στο σπιτικό φαγητό.

Μέτρα στήριξης ζητούν οι κρεοπώλες

Οι ιδιοκτήτες των κρεοπωλείων, ζητούν να συμπεριληφθούν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Ο κ. Πέρρος μάλιστα σημειώνει πως ήδη δέχεται αρκετά αιτήματα από μέλη της Ομοσπονδίας ώστε να προχωρήσουν σε κλείσιμο των καταστημάτων τους. Άλλωστε όπως επισημαίνει, τα λειτουργικά έξοδα για πολλούς καταστηματάρχες είναι πλέον δυσβάσταχτα με τις επιχειρήσεις τους ήδη να υπολειτουργούν και το επόμενο διάστημα να αναμένεται ακόμη πιο δύσκολο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider