Δρομέας: «Σκεφτόμαστε τη μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό»

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δρομέας: «Σκεφτόμαστε τη μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό»
Ο πρόεδρος της Δρομέας, Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου επεσήμανε ότι θα περιμένει τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης ώστε μέσα στην επόμενη διετία να λάβει την τελική απόφαση.

Στο ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της «Δρομέας ΑΒΕΕΑ» στο εξωτερικό αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας, Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου.

O κ. Παπαπαναγιώτου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, σημείωσε ότι σκέφτεται τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας στο εξωτερικό, επισημαίνοντας ότι πρόκειται μια σκέψη την όποια εξετάζει εδώ και κάποια χρόνια.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους ενδεχομένως θα οδηγηθεί σε αυτή την απόφαση είναι η λιγότερη γραφειοκρατία και τα χαμηλότερα επιτόκια που θα έχει σε κάποια άλλη χώρα του εξωτερικού. Ως πιθανές χώρες ανέφερε μάλιστα το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτικά γραφεία. Ο πρόεδρος της «Δρομέας» σημείωσε πάντως ότι θα περιμένει τις κινήσεις και την υλοποίηση των υποσχέσεων της νέας κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων ώστε μέσα στην επόμενη διετία και με βάση τις συνθήκες που θα επικρατούν, να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

«Δεν αμφιβάλλω για τις καλοπροαίρετες θέσεις που έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός, μια τέτοια απόφαση ωστόσο εξαρτάται από το ευρύτερο περιβάλλον που διαμορφώνεται» τόνισε ο κ. Παπαπαναγιώτου απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σημείωσε πάντως ότι εφόσον η έδρα της εταιρείας μεταφερθεί, τα εργοστάσια στα οποία απασχολούνται αυτή τη στιγμή 250 εργαζόμενοι, θα παραμένουν στην Ελλάδα.

Σύμβαση με το γερμανικό στρατό

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, η εταιρείας «Δρομέας» υπέγραψε σύμβαση με τον γερμανικό στρατό για την παραγωγή 60.000 ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων γραφείων, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία ενώ τον Νοέμβριο είχε υπογραφεί σύμβαση ύψους 5 εκατ. ευρώ μεταξύ της εταιρείας και του γερμανικού στρατού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider