Black Friday: Άλμα 210% στον τζίρο των online φαρμακείων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Black Friday: Άλμα 210% στον τζίρο των online φαρμακείων
Το μέσο καλάθι στις online παραγγελίες ήταν αυξημένο κατά 8,5% και διαμορφώθηκε στα 44,20 ευρώ.

Τα online φαρμακεία ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους της φετινής Black Friday.

Σύμφωνα με στοιχεία του eRetail Audit, o συνολικός τζίρος τους την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 210% σε σύγκριση με τις προηγούμενες Παρασκευές του Νοεμβρίου. Το αντίστοιχο ποσοστό την περσινή Black Friday ήταν 153%.

Παράλληλα το μέσο καλάθι στις online παραγγελίες ήταν αυξημένο κατά 8,5% σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες του έτους και διαμορφώθηκε στα 44,20 ευρώ με ΦΠΑ.

Η πλατφόρμα eRetail Audit της Convert Group μετράει σε πραγματικό χρόνο τα μερίδια αγοράς του κλάδου και φέτος κατέγραψε ότι 180 από συνολικά 287 ηλεκτρονικά φαρμακεία πραγματοποίησαν προωθητικές ενέργειες. Υψηλά ποσοστά έκπτωσης παρατηρήθηκαν σε καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής και άλλα παραφάρμακα.

Συγκριτικά με τις προηγούμενες Παρασκευές του Νοεμβρίου, η δημοφιλέστερη κατηγορία ήταν τα προϊόντα make up (σημειώνοντας αύξηση +600%), ενώ πολύ μεγάλη ανάπτυξη πωλήσεων παρατηρήθηκε και στα προϊόντα φροντίδας ματιών (+407%), τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου (+373%), τα προϊόντα αντιγήρανσης (+362%) και στις ενυδατικές κρέμες (+352%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider