Πώς ψώνισαν οι Έλληνες τη Black Friday

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς ψώνισαν οι Έλληνες τη Black Friday
Οι καταναλωτές «μοίρασαν» τις αγορές τους σε όλες τις μέρες της... Black Week ενώ αρκετοί φαίνεται ότι προτίμησαν τα online καταστήματα.

Με μεγάλες προσδοκίες ανέμενε η αγορά τη χθεσινή Black Friday προκειμένου οι επιχειρήσεις να αυξήσουν τον τζίρο τους, μετά και τις «χαμηλές πτήσεις» των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Νοεμβρίου.

Αν και τη φετινή χρονιά δεν υπήρξαν εικόνες με ατελείωτες ουρές από καταναλωτές που περίμεναν να ψωνίσουν έξω από μεγάλες αλυσίδες, καταγράφηκε ωστόσο μία έντονη κινητικότητα στην αγορά, η οποία αναμένεται να αποτυπωθεί τις επόμενες μέρες και στον τζίρο των επιχειρήσεων.

Στελέχη της αγοράς εμφανίζονται ικανοποιημένα από την κίνηση της χθεσινής ημέρας, καθώς ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι αυξήθηκε ο κόσμος που βγήκε να ψωνίσει. Σημειώνουν παράλληλα ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν φέτος τις οnline αγορές, από τις ουρές στα καταστήματα τις ώρες αιχμής.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι φέτος οι προσφορές ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά με αποτέλεσμα η Black Friday να μετατραπεί ουσιαστικά σε Black Week. Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι οι περισσότεροι καταναλωτές εκμεταλλεύτηκαν ολόκληρη την εβδομάδα για τις αγορές τους και όσοι πήγαν να ψωνίσουν την Παρασκευή ήταν ουσιαστικά εκείνοι που θέλησαν να εκμεταλλευτούν τις τελευταίες προσφορές που βγήκαν από τις μεγάλες αλυσίδες.

Πρόκειται άλλωστε για κάτι που το είχε επισημάνει σε δηλώσεις του στο insider.gr και o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, τονίζοντας ότι με την παράταση των προσφορών σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο θεσμός της Black Friday χάνει τη δυναμική του.

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους φαίνονται περισσότερο εξοικειωμένοι πλέον με τον θεσμό της Black Friday από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια που είχε πρωτοεμφανιστεί στη χώρα μας. Όσοι θέλουν να ψωνίσουν, κάνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό καλή έρευνα αγοράς νωρίτερα, τσεκάροντας τις τιμές των προϊόντων και αν υπάρχουν πραγματικές εκπτώσεις. Επίσης εμφανίζονται περισσότερο αποφασισμένοι για όσα θέλουν να αγοράσουν και πηγαίνουν στοχευμένα στα καταστήματα για συγκεκριμένα προϊόντα.

Η εικόνα που έβλεπε κανείς στα μεγάλα πολυκαταστήματα νωρίς πρωί της Παρασκευής ήταν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας και μαθητές στις αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η φρενίτιδα των προηγούμενων ετών.

Όσο περνούσε η ώρα έρχονταν σιγά σιγά και άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών οι οποίοι επέλεγαν να ψωνίσουν μεταξύ άλλων και σε καταστήματα ρούχων και υποδημάτων, καλλυντικών και αθλητικών ειδών. Αρκετοί ήταν μάλιστα εκείνοι που αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τις προσφορές της Black Friday για να ψωνίσουν δώρα ενόψει Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται πάντως πως οι προσφορές σε πολλά καταστήματα θα διαρκέσουν και σήμερα, Σάββατο, με τους εμπόρους να εκτιμούν ότι αρκετοί καταναλωτές που δεν δουλεύουν και ενδεχομένως χθες δεν είχαν τη δυνατότητα, θα βγουν σήμερα στα μαγαζιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider