Νέες εξελίξεις στο σήριαλ της Creta Farms

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες εξελίξεις στο σήριαλ της Creta Farms
Η προθεσμία για την εκδήλωση, από επενδυτικά σχήματα, μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργεί η ΕΥ, εκπνέει την Παρασκευή.

Aκόμη ένα επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στην υπόθεση της Creta Farms και την ενδοοικογενειακή διαμάχη που μαίνεται μεταξύ των δύο βασικών μετόχων της, των αδελφών Δομαζάκη. Την ίδια στιγμή, η προθεσμία για την εκδήλωση, από επενδυτικά σχήματα, μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργεί η ΕΥ, εκπνέει την Παρασκευή. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, έχουν ήδη εκδηλώσει εγγράφως και επίσημα ουσιαστικό ενδιαφέρον, επτά επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την Τετάρτη ωστόσο, η κρητική αλλαντοβιομηχανία, προχώρησε σε υποβολή μήνυσης και άσκηση αγωγής εναντίον του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, ενός εκ των δύο βασικών μετόχων, μεταξύ άλλων για τέλεση κακουργηματικής διάστασης απάτη, απιστία, παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και παραβιάσεις διατάξεων του νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών.

«Η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ δια της μηνύσεως ζητά την κατά νόμο καταδίκη του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη και δια της αγωγής αξιώνει ποσό 15 εκατ. ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη η εταιρεία δια της τρώσεως της φήμης της, της φερεγγυότητάς της, του αξιόχρεου της και της αξιοπιστίας της στην αγορά, στους πιστωτές της και στο επενδυτικό κοινό εν γένει» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Creta Farms.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης είχε απομακρυνθεί από τη θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας και πλέον μοναδικός διευθύνων σύμβουλος παρέμεινε ο αδελφός του Μάνος Δομαζάκις, ο οποίος διατηρεί και το αξίωμα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Μία ημέρα μετά ήρθε η απάντηση από τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη, ο οποίος σε δική του ανακοίνωση τονίζει πως ανυπομονεί «να βρεθούμε ενώπιος ενωπίω στις δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να αποκαλυφθεί κάθε πράξη ή παράλειψη που οδήγησε την εταιρεία στην σημερινή κατάσταση, ώστε να αποδοθούν ευθύνες». Τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η επιτάχυνση της κατάρρευσης της εταιρείας συνδέεται άρρηκτα με την απομάκρυνσή μου από την Διοίκηση».

«Δεν έχουν το ελάχιστον ίχνος αίσθησης ευθύνης ούτε και την ύστατη ώρα. Παίζουν με το μέλλον της εταιρείας παζαρεύοντας επί μέρες ακόμα και την ενεχυρίαση των μετοχών του βασικού υπαίτιου και μετόχου, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας όταν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση και να διευκολυνθεί η είσοδος επενδυτή» σημειώνει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης και καταλήγει:

«Αναμένω και ευελπιστώ ακόμα και την ύστατη στιγμή οι Σημερινοί Διοικούντες να βάλουν για μια και μοναδική φορά το καλό της εταιρείας πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον».

Tις προηγούμενες ημέρες πάντως φαινόταν να βγαίνει «λευκός καπνός» για τη διάσωση της εταιρείας μετά τη συνάντηση εκπροσώπων των πιστωτικών ιδρυμάτων με τον Μάνο Δομαζάκι.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι μετά το ραντεβού, τα τραπεζικά ιδρύματα, αφού προηγηθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις των συμβουλίων τους, θα προχωρήσουν στην ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας ώστε η διαδικασία ευρέσεως νέου επενδυτή να ολοκληρωθεί με την Creta Farms εν λειτουργία.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μάνος Δομαζάκις θα προχωρήσει τελικά σε ενεχυρίαση των μετοχών του, μια προϋπόθεση που έθεταν μετ' επιτάσεως οι τράπεζες για να προχωρήσουν στην αναγκαία ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου τέλος αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας η οποία είχε αναβληθεί στις αρχές του μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider