Κωνσταντίνος Δομαζάκης: Ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κωνσταντίνος Δομαζάκης: Ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες
Ο ένας εκ των δύο βασικών μετόχων της Creta Farms σημειώνει πως ανυπομονεί «να βρεθούμε ενώπιος ενωπίω στις δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να αποκαλυφθεί κάθε πράξη ή παράλειψη που οδήγησε την εταιρεία στην σημερινή κατάσταση, ώστε να αποδοθούν ευθύνες».

Τη δική του απάντηση στη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η Creta Farms δίνει με ανακοίνωσή του ο Κωνσταντίνος Δομάζακης.

Ο ένας εκ των δύο βασικών μετόχων της Creta Farms σημειώνει πως ανυπομονεί «να βρεθούμε ενώπιος ενωπίω στις δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να αποκαλυφθεί κάθε πράξη ή παράλειψη που οδήγησε την εταιρεία στην σημερινή κατάσταση, ώστε να αποδοθούν ευθύνες».

Τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η επιτάχυνση της κατάρρευσης της εταιρείας συνδέεται άρρηκτα με την απομάκρυνσή μου από την Διοίκηση».

«Δεν έχουν το ελάχιστον ίχνος αίσθησης ευθύνης ούτε και την ύστατη ώρα. Παίζουν με το μέλλον της εταιρείας παζαρεύοντας επί μέρες ακόμα και την ενεχυρίαση των μετοχών του βασικού υπαίτιου και μετόχου, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας όταν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση και να διευκολυνθεί η είσοδος επενδυτή» σημειώνει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης και καταλήγει:

«Αναμένω και ευελπιστώ ακόμα και την ύστατη στιγμή οι Σημερινοί Διοικούντες να βάλουν για μια και μοναδική φορά το καλό της εταιρείας πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικώς με το από 18.09.2019 δελτίο τύπου της εταιρείας ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ επισημαίνω τα εξής:

Καλωσορίζω τις δικαστικές ενέργειες της σημερινής διοίκησης της εταιρείας εις βάρος μου και ανυπομονώ να βρεθούμε ενώπιος ενωπίω στις δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να αποκαλυφθεί κάθε πράξη ή παράλειψη που οδήγησε την εταιρεία στην σημερινή κατάσταση, ώστε να αποδοθούν ευθύνες. Άλλωστε, έχω ο ίδιος προ πολλού και με πλείστες ενέργειες απευθυνθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές και αναμένω την κρίση τους.

Δεν μπορώ να μην επισημάνω για ακόμα μια φορά ότι η επιτάχυνση της κατάρρευσης της εταιρείας συνδέεται άρρηκτα με την απομάκρυνσή μου από την Διοίκηση. Μέσα σε 4 μόλις μήνες το Διοικητικό Σχήμα που διαχειρίζεται τις τύχες της εταιρίας πέτυχε το ακατόρθωτο. Να μηδενιστούν αποθέματα αξίας 16 εκ ευρώ και η Creta Farms από 30% μερίδιο αγοράς να έχει σήμερα 0% και να εξαφανιστούν τα προϊόντα της από την αγορά και τα ράφια.

Αντί να απολογηθούν όμως για την καταστροφή που προκάλεσαν επαίρονται ότι έκαναν αγωγές και μηνύσεις. Έτσι θεωρούν ότι θα παραπλανήσουν για μια ακόμα φορά τους μετόχους, τους πιστωτές και τους προμηθευτές της εταιρίας.

Έτσι πιστεύουν ότι μηρυκάζοντας περί την διαμάχη των 2 αδελφών & την ευθύνη του ενός που χρηματοδοτούσε την εταιρεία από δικά του κεφαλαία, θα αποπροσανατολίσουν και θα κερδίσουν χρόνο ώστε να ολοκληρώσουν την καταστροφική τους πορεία.

Δεν έχουν το ελάχιστον ίχνος αίσθησης ευθύνης ούτε και την ύστατη ώρα. Παίζουν με το μέλλον της εταιρείας παζαρεύοντας επί μέρες ακόμα και την ενεχυρίαση των μετοχών του βασικού υπαίτιου και μετόχου, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας όταν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση και να διευκολυνθεί η είσοδος επενδυτή.

Δυστυχώς γι΄ αυτούς ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο και την Δικαιοσύνη.

Όλοι γνωρίζουν ότι η Creta Farms είναι πολύ παραπάνω από πρόσωπα και αντιπαλότητες και θα όφειλαν όλοι να την προστατεύουν και όχι να την διασύρουν μέσω καλοπληρωμένων από την ίδια την εταιρεία, εκτελεστικών γραφείων «Δημοσίων Σχέσεων».

Είναι η παρακαταθήκη μου και ο μόχθος μου, αλλά είμαι έτοιμος όπως δήλωσα από την πρώτη στιγμή που χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχθηκα κάθε πρόταση των πιστωτριών τραπεζών με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον και την διάσωση των θέσεων εργασίας, να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην σωτηρία της.

Συναίνεσα σε κάθε σχεδιασμό προς το συμφέρον της εταιρείας και αναζήτησα με επιτυχία στρατηγικό επενδυτή για την κεφαλαιακή ενίσχυση και δήλωσα ότι είμαι έτοιμος να διευκολύνω την είσοδο του επόμενου Βασικού Μετόχου που θα την προστατέψει και θα την οδηγήσει εκ νέου στην κορυφή.

Αναμένω και ευελπιστώ ακόμα και την ύστατη στιγμή οι Σημερινοί Διοικούντες να βάλουν για μια και μοναδική φορά το καλό της εταιρείας πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider