Πώς ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα γράφει ιστορία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα γράφει ιστορία
Έσπασε τα ρεκόρ ο Τζακ Μα μέσω της IPO της Ant που συγκέντρωσε 34,4 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας αυτή της Saudi Aramco, αλλά και της δικής του Alibaba.

Ένα ακόμη ρεκόρ κατάφερε να «σπάσει» ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του «γίγαντα» του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Τζακ Μα, αυτή τη φορά με τον έτερο «γίγαντα» Ant.

Μέσω της IPO (δημόσιας προσφοράς μετοχών) της fintech εταιρείας Ant Group ο Μα συγκέντρωσε περισσότερα από 34 δισ. δολάρια, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση του στην ιστορία ως ένας από τους σπουδαιότερους επιχειρηματίες τεχνολογίας στον κόσμο. Η διανομή των μετοχών που θα γίνει στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σανγκάης θα «εκτοξεύσουν» τον Μα στην ελίτ του πλανήτη. Το Bloomberg εκτιμά ότι η περιουσία του 56χρονου θα φτάσει σύντομα τα 71,1 δισ. δολάρια, γεγονός που θα τον καταστήσει τον 11ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Μέσω της Alibaba (BABA) και τώρα του ομίλου Ant, ο Μα έχει καταφέρει να διεισδύσει στη βιομηχανία Διαδικτύου της Κίνας και σε εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζους καταναλωτές. «Είναι δύσκολο να πας οπουδήποτε στην Κίνα και να μην δεις τον αντίκτυπο των Alibaba και Ant», δήλωσε ο Ντάνκαν Κλαρκ, συγγραφέας του «Alibaba: The House That Jack Ma Built»

«Εάν ζείτε στην Κίνα, πρόκειται να «αγγίζετε» τις εταιρείες που ίδρυσε ο Τζακ σχεδόν κάθε μέρα - και σχεδόν κάθε ώρα σε ορισμένες περιπτώσεις», πρόσθεσε ο Κλαρκ.

insider

Ο Τζακ Μα αλλάζει τη φιλοσοφία στην Κίνα

«Είναι κάτι περισσότερο από τη χρήση μιας εφαρμογής ή ενός διαδικτυακού ιστότοπου αγορών που να δημιουργηθεί ο Μα». Ένας τεράστιος αριθμός Κινέζων «συνδέει αυτά τα προϊόντα με τα τελευταία 10 χρόνια αυξανόμενης ευημερίας», δήλωσε ο Κλαρκ και αυτό γιατί ο ρόλος του Μα ήταν καταλυτικός στην ανάπτυξη της Κίνας.

Παράλληλα ο Μα, μέσω της πλατφόρμας Alipay, που αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» του Ant, κατάφερε να καλύψει το κενό που άφησαν οι κρατικές τράπεζες στην Κίνα καθώς υπήρχε η φήμη για κακή εξυπηρέτηση πελατών, ενώ ήταν οι μόνες διαθέσιμες επιλογές για τις περισσότερες επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος που χρειαζόταν μερικές εκατοντάδες δολάρια για να περάσει τον μήνα, πιθανότατα θα πήγαινε στην τράπεζα για να πάρει ένα δάνειο. Όλα αυτά άλλαξαν μέσω του Ant, καθώς οι άνθρωποι μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν αποφάσεις σχετικά με μικρά δάνεια πολύ γρήγορα. Μπορούν επίσης να κάνουν διάφορες πληρωμές με το πάτημα ενός κουμπιού και μπορούν να επενδύσουν με μόλις 1 γουάν (15 σεντ).

Ο Τζακ Μα είναι ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index και την πιο πρόσφατη Hurun China Rich List που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα. Έτσι η IPO της Ant θα τον κάνει ακόμα πιο πλούσιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider