Έλον Μασκ: Δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν του Γουόρεν Μπάφετ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν του Γουόρεν Μπάφετ
«Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους επενδυτές που κάνουν περιουσία χτίζοντας ή παράγοντας και σε εκείνους που πλουτίζουν συγκεντρώνοντας κεφάλαια, όπως ο Γουόρεν Μπάφετ», δηλώνει ο Έλον Μασκ.

Αποκαλυπτικός για ακόμη μια φορά – όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει – ήταν στην τελευταία του συνέντευξη ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ.

Όπως αποκαλύπτει το Business Insider, ο Μασκ μίλησε για όλους και για όλα σε μια ακόμη εμφάνισή του, καλύπτοντας έναν ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως ο παγκόσμιος πλούτος και η πανδημία του κορονοϊού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Γουόρεν Μπάφετ.

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους επενδυτές που κάνουν περιουσία χτίζοντας ή παράγοντας και σε εκείνους που πλουτίζουν απλά συγκεντρώνοντας κεφάλαια, όπως ο Γουόρεν Μπάφετ», δεν δίστασε να σχολιάσει ο Μασκ, ενώ, μάλιστα, παραδέχθηκε πως τα τελευταία χρόνια η έννοια δισεκατομμυριούχος έχει λάβει αρνητική χροιά.

Πώς προκύπτει ο πλούτος;

«Από πού προκύπτει ο πλούτος; Εάν οργανώνεις ανθρώπους με τον καλύτερο τρόπο για να παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες, ώστε να βελτιώνεις το επίπεδο διαβίωσης, είναι κάτι που μπορώ να καταλάβω. Αλλά έχει διαφορά να είσαι ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας, η οποία απλά σου δίνει το δικαίωμα να συγκεντρώνεις όλο και περισσότερα κεφάλαια», πρόσθεσε ο ιδρυτής της Tesla.

«Εάν πάρεις για παράδειγμα τον Μπάφετ, αυτό που κάνει είναι να συγκεντρώνει κεφάλαια. Διαβάζει τους ετήσιους ισολογισμούς των εταιρειών, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά βαρετό και προσπαθεί να ανακαλύψει αν τον συμφέρει να αγοράσει Coke ή Pepsi», σημειώνει.

«Δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν του Μπάφετ», σπεύδει μάλιστα να δηλώσει ο Μασκ.

Να σημειωθεί εδώ ότι τόσο ο Μπάφετ, όσο και ο Μασκ συγκαταλέγονται στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg, τον billionaires index, ο Μπάφετ είναι ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ενώ ο Μασκ καταλαμβάνει την 22η θέση.

«Είναι ένας απίθανος τύπος. Αλλά πιστεύω ότι έχει περιθώρια βελτίωσης σε ό,τι αφορά την επικοινωνία», είχε δηλώσει ο Μπάφετ για τον Μασκ τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider