Πρωτομαγιά: «Ιστορική απεργία» εργαζομένων στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρωτομαγιά: «Ιστορική απεργία» εργαζομένων στις ΗΠΑ
Οι εργαζόμενοι ορισμένων από τις μεγαλύτερες εμπορικές αλυσίδες στις ΗΠΑ βγαίνουν στους δρόμους την 1η Μαΐου, σε μία απεργία που χαρακτηρίζουν «ιστορική».

Μία συνεργασία χωρίς προηγούμενο ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι σε μερικές από τις μεγαλύτερες εμπορικές αλυσίδες καταστημάτων και ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ, ανήμερα της Πρωταμαγιάς, σύμφωνα με το Business Insider.

Χιλιάδες εργαζόμενοι της Amazon, της Walmart, της FedEx, της Target, της Instacart και της Whole Foods αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν «κοινή» απεργιακή κινητοποίηση, για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «μετρά αντίστροφα» το χρόνο για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Συνασπισμός απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνεργασία εργαζομένων σε περισσότερες από 6 Πολιτείες έχουν ανακοινώσει πως θα δηλώσουν «ασθένεια» ή θα αποχωρήσουν από το χώρο εργασίας τους, ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς για να συμμετάσχουν σε μία κοινή κινητοποίηση, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των διαμαρτυρόμενων «πρόκειται για ένα συνασπισμό απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών», καθώς «οι εργοδότες, οι επιχειρήσεις των οποίων έμειναν ανοιχτές, ως «απαραίτητες» κατά τη διάρκεια της καραντίνας, βλέπουν τα ταμεία τους να σημειώνουν ρεκόρ εσόδων, με τίμημα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider