Πτώση πωλήσεων έως και 80% προβλέπει η Burberry

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση πωλήσεων έως και 80% προβλέπει η Burberry
Η Burberry δήλωσε ότι οι πωλήσεις στα καταστήματα λιανικής μέχρι τις 28 Μαρτίου, αναμένεται να είναι χαμηλότερες κατά 70%-80%.

Έως και 80% εκτιμάται πως θα υποχωρήσουν οι πωλήσεις της βρετανικής εταιρείας πολυτελών ενδυμάτων, αξεσουάρ και αρωμάτων Burberry, λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού στη βρετανική και παγκόσμια αγορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία με ανακοίνωση της προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις στις τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου θα υποχωρήσουν κατά 70%-80% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς ο κορονοϊός προκάλεσε κλείσιμο καταστημάτων και εξάλειψη της ζήτησης για πολυτελή προϊόντα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ήδη έχουν κλείσει -προσωρινά- το 40% των φυσικών της καταστημάτων σε όλο τον κόσμο. Ενώ αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία ακόμα περισσότερων καταστημάτων τις ερχόμενες ημέρες.

30% χαμηλότερες οι πωλήσεις τριμήνου

Συγκεκριμένα, η Burberry δήλωσε ότι αναμένει οι πωλήσεις στα καταστήματα λιανικής στις τελευταίες εβδομάδες της χρήσης μέχρι τις 28 Μαρτίου, θα είναι χαμηλότερες 70%-80% και ως αποτέλεσμα αναμένει οι συνολικές πωλήσεις α΄ τριμήνου να είναι 30% χαμηλότερες.

Η πρόβλεψη για τον Μάρτιο έδειξε ότι η επίδραση του κορονοϊού εντείνεται, με τις πωλήσεις να μειώνονται περαιτέρω από το επίπεδο του 40%-50% που βρίσκεται τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider