«Πονοκέφαλος» για τα ευρωπαϊκά κρασιά οι φόροι του Ντόναλντ Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πονοκέφαλος» για τα ευρωπαϊκά κρασιά οι φόροι του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακοινώση την επιβολή δασμών σε μια σειρά από ευρωπαϊκά προϊόντα.

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στην αγορά του κρασιού στην Ευρώπη, η αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τους επιπρόσθετους δασμούς που απειλεί να επιβάλλει ο Ντόναλντ Τραμπ, στις εισαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Marketwatch, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καθορισμένο χρονικό πλαίσιο για την εφαρμογή των επιπρόσθετων δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών κρασιών στις ΗΠΑ, με τους παραγωγούς να μένουν στον «αέρα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή δασμών σε μια σειρά από ευρωπαϊκά προϊόντα ως αντίποινα σε αθέμιτες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στην αεροπορική βιομηχανία.

Η κυβέρνηση του Τραμπ έχει ήδη επιβάλει δασμούς 25% σε πολλά μη αφρώδη ευρωπαϊκά κρασιά τον Οκτώβριο και έχει απειλήσει επανειλημμένα πως θα επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς που μπορούν να φτάσουν καιτο 100% σε προϊόντα όπως το κρασί και η σαμπάνια.

Ακριβαίνει η σαμπάνια για τους Αμερικανούς

Σημαντική αύξηση στην τιμή της σαμπάνιας και άλλων γαλλικών οίνων αναμένεται να παρατηρήσουν οι αμερικανοί καταναλωτές, στην περίπτωση που οι ΗΠΑ υλοποιήσουν την απειλή τους να επιβάλουν δασμούς 100% σε γαλλικά προϊόντα στο πλαίσιο της διαμάχης για τον φόρο ψηφιακών υπηρεσιών που σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή το Παρίσι.

Ένα μπουκάλι Moet & Chandon Grand Vintage αξίας 70 δολαρίων μπορεί να φθάσει τα 130 δολάρια, για παράδειγμα, δήλωσε ο Ντέιβιντ Πάρκερ, διευθύνων σύμβουλος της Benchmark Wine Group, της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας που προμηθεύει εκλεκτούς και σπάνιους οίνους σε εταιρείες λιανικού εμπορίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider