Γιατί το Fortnite είναι το πιο σημαντικό video game της δεκαετίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί το Fortnite είναι το πιο σημαντικό video game της δεκαετίας
Tο Fortnite όχι μόνο έχει κατακτήσει την παγκόσμια βιομηχανία των video games, αλλά θεωρείται κι ένα από τα παιχνίδια με τη μεγαλύτερη επιρροή στην πρόσφατη ιστορία.

Χαρακτηρίζεται ως το πιο σημαντικό παιχνίδι της δεκαετίας που πέρασε, ενώ θέτει τις βάσεις να κερδίσει τον αντίστοιχο «τίτλο» και την επόμενη δεκαετία.

Ο λόγος για το Fortnite της Epic Games, το πιο δημοφιλές – σήμερα – ηλεκτρονικό παιχνίδι παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει το Business Insider, το Fortnite όχι μόνο έχει κατακτήσει την παγκόσμια βιομηχανία των video games, αλλά θεωρείται κι ένα από τα παιχνίδια με τη μεγαλύτερη επιρροή στην πρόσφατη ιστορία.

Μόνο για το 2018, οι εγγεγραμμένοι παίκτες ξεπέρασαν τα 250 εκατομμύρια διεθνώς, ενώ την ίδια χρονιά τα έσοδα του παιχνιδιού έφτασαν τα 2,4 δισ. δολάρια.

Η φρενίτιδα που επικρατεί για το δημοφιλές παιχνίδι έχει κατακτήσει και τη… διεθνή σόου μπιζ, αφού ο ένας μετά τον άλλον, διάσημοι καλλιτέχνες (μουσικοί και ηθοποιοί), φωτογραφίζουν τους εαυτούς τους παίζοντας Fortnite.

«Το παιχνίδι παρέχει, χωρίς καμία αμφιβολία, ένα νέο μοντέλο από το οποίο πολλά άλλα παιχνίδια μπορούν να εμπνευστούν», σχολιάζει μερίδα αναλυτών, μιλώντας στο Business Insider.

«Η επιτυχία του Fortnite έφερε έσοδα μεγάλης κλίμακας στην εταιρεία», δήλωσε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, για να προσθέσει μάλιστα πως το «παιχνίδι φαινόμενο κατόρθωσε να αποτελέσει μια σημαντική πρόκληση για ολόκληρη τη βιομηχανία του gaming».

Οι καινοτομίες του Fortnite

Οι καινοτομίες του άλλωστε δεν είναι λίγες, αφού το Fortnite είναι το παιχνίδι που κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ τηλεφώνου, κονσόλας και υπολογιστή για τους παίκτες του, οι οποίοι μάλιστα το απολαμβάνουν δωρεάν.

Σύμφωνα με μερίδα αναλυτών που έχει παρακολουθήσει το παιχνίδι φαινόμενο, μεγάλο μέρος της επιτυχίας του οφείλεται και στην ευελιξία που προσφέρει, αφού αναβαθμίζεται σε εβδομαδιαία βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider