Η Κάιλι Τζένερ πούλησε το 51% της Kylie Cosmetics για 600 εκατ. δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κάιλι Τζένερ πούλησε το 51% της Kylie Cosmetics για 600 εκατ. δολάρια
Ο κολοσσός καλλυντικών Coty εξαγόρασε το 51% της Kylie Cosmetics με 600 εκατ. δολάρια.

Κάτοχος του πλειοψηφικού ποσοστού της Kylie Cosmetics είναι πλέον ο κολοσσός καλυντικών προϊόντων Coty. Συγκεκριμένα, η ιδρύτρια της Kylie Cosmetics - και νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος - Κάιλι Τζένερ πούλησε το 51% των μετοχών της στην Coty.

Πρόκειται για τον όμιλο εταιρειών που έχει στο πορτφόλιο της ακόμα 3 μεγάλες εταιρείες με προϊόντα καλλυντικών - της Max Factor, της Sally Hansen και της CoverGirl.

Με την υπογραφή αυτού του deal, στις αρχές του επόμενου έτους (2020), η Κάιλι Τζένερ γίνεται πλουσιότερη κατά 600 εκατ. δολάρια και η εταιρεία που ίδρυσε πλέον εκτιμάται ότι θα αξίζει περίπου 1,2 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα σχέδια της Coty για την Kylie Cosmetics περιλαμβάνουν επέκταση του προϊοντικού καταλόγου του brand και την προώθηση τους σε περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως η Kylie Cosmetics κατέγραψε έσοδα ύψους 177 εκατ. δολαρίων το 2018, το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση εσόδων κατά 40% από το 2017.

Η «μικρή» αυτοκρατορία της Kylie Cosmetics

Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του Forbes, η Kylie Cosmetics έχτισε το προφίλ της μέσα από τα παντοδύναμα social media της ιδρύτριας της, ενώ παράλληλα κατάφερε να μειώσει τα κόστη, λειτουργώντας με εξωτερική ανάθεση εργασίας.

Για την ακρίβεια, το 2018 η εταιρεία απασχολούσε μόλις 5 εργαζόμενους, με τη μητέρα της Κάιλι Τζένερ, Κρις Τζένερ, να διαχειρίζεται τα οικονομικά και τις δημόσιες σχέσεις έναντι του 10% των κερδών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider