Η Softbank αναλαμβάνει τον έλεγχο της WeWork

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Softbank αναλαμβάνει τον έλεγχο της WeWork
Η συμφωνία μεταξύ της WeWork και της Softbank αποτιμά την συνολική αξία της WeWork στα 8 δισ. δολάρια

Στο έλεγχο της Softbank περνάει η εταιρεία real estate WeWork, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα. Η WeWork είχε αναβάλει την δημόσια προσφορά της στη Wall Street αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα ρευστότητας.

Σανίδα σωτηρίας θα παρέχει η Softbank, με επικεφαλής τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Masayoshi Son, που σχεδιάζει να προσφέρει ρευστότητα ύψους 4 με 5 δισ. δολαρίων σε νέες μετοχές, όπως αναφέρουν αμερικανικές πηγές με γνώση του θέματος. Η συμφωνία μεταξύ της WeWork και της Softbank αποτιμά την συνολική αξία της WeWork στα 8 δισ. δολάρια.

Η Softbank μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας που αναμένεται την Τρίτη, θα κατέχει το 70% της WeWork με συμμετοχή του πρώην CEO Άνταμ Νιούμαν να πέφτει χαμηλά διψήφια ποσοστά.

Να υπενθυμίσουμε πως σφήνα στο σχέδιο διάσωσης της WeWork είχε μπει και η JP Morgan μπαίνοντας επικεφαλής σε σχήμα που επιθυμούσε να διασώσει την WeWork με ένα πλάνο χρηματοδότησης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, πράγμα που δεν κατάφερε.

Παράλληλα εταιρεία αναμένεται να προβεί σε απολύσεις τουλάχιστον 2.000 εργαζομένων. Εργαζόμενοι της εταιρείας μιλώντας στο Guardian ανέφεραν ότι οι απολύσεις δεν θα σταματήσουν εκεί, υποδεικνύοντας ότι τα περισσότερα από τα 15.000 στελέχη της εταιρείας θα μπορούσαν να απολυθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider