Το Volvo C40 δεν είναι απλώς ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό crossover. Αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη σουηδική μάρκα, καθώς είναι το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε χωρίς τη δυνατότητα ενσωμάτωσης και θερμικού κινητήρα. Ταυτόχρονα μαζί του ξεκινά μια νέα εποχή μόνο online πωλήσεων, που σύμφωνα με τη Volvo θα είναι προς όφελος τόσο των υποψήφιων αγοραστών, όσο και της ίδιας.

Volvo C40 Recharge

Crossover look

Το πίσω μέρος του C40 Recharge διαθέτει μια εντυπωσιακή σχεδίαση για να ταιριάζει με την κουπέ γραμμή οροφής, ενώ η νέα σχεδίαση εμπρός θα επαναληφθεί σε όλα τα επερχόμενα ηλεκτρικά Volvo και περιλαμβάνει φώτα με τεχνολογία LED pixel.

Volvo C40 Recharge

Στο εσωτερικό, το C40 Recharge ακολουθεί τη σχεδιαστική οδό που προτιμούν οι περισσότεροι οδηγοί της Volvo, ενώ διατίθεται με μια σειρά από χρωματικές και διακοσμητικές επιλογές μοναδικές για το μοντέλο. Είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Volvo στο οποίο δεν υπάρχει σε κανένα σημείο χρήση δέρματος.

Volvo C40 Recharge

Όπως το XC40 Recharge, το C40 Recharge διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα ψυχαγωγίας στην αγορά, που αναπτύχθηκαν από κοινού με τη Google και βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android. Παρέχει στον οδηγό και στους επιβάτες ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google, όπως τους χάρτες, τον βοηθό και το Google Play Store.

Volvo C40 Recharge

Τα απεριόριστα δεδομένα επιτρέπουν ανώτερη συνδεσιμότητα και το C40 Recharge θα έχει την ικανότητα να λαμβάνει ενημερώσεις λογισμικού online.

Ωμή δύναμη

Το μοντέλο Βασίζεται στο πλαίσιο CMA και σε πρώτη φάση θα διατίθεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, συνολικής ισχύος 408 ίππων και ροπής 660 Nm, έναν στον μπροστινό και έναν στον πίσω άξονα. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε συστοιχία μπαταριών 78kWh που μπορεί να φορτιστεί έως και στο 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 40 λεπτά. Η αναμενόμενη εμβέλεια θα είναι περίπου 420 χιλιόμετρα και μάλιστα θα μπορεί να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου μέσω των online ενημερώσεων λογισμικού.

Volvo C40 Recharge

Νέο μοντέλο... πωλήσεων και εξυπηρέτησης

To νέο Volvo C40 Recharge θα είναι διαθέσιμo μόνο στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τη φιλοδοξία Volvo της να διευκολύνει στο μέγιστο βαθμό την επιλογή και αγορά αυτοκινήτου, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο θα προσφέρεται σε λίγες σχετικά και ελκυστικές παραλλαγές, με ιδιαίτερα απλοποιημένη διαδικασία αγορά.

Volvo C40 Recharge

Ταυτόχρονα το μοντέλο θα συνοδεύεται από ένα πρωτοποριακό πακέτο after sales υπηρεσιών, που θα περιλαμβάνει συντήρηση, εγγύηση, καθώς και επιλογές ασφάλισης με παράδοση/παραλαβή και χρέωση από το σπίτι ή την εργασία.

Το C40 Recharge θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από το φθινόπωρο του 2021 και θα κατασκευάζεται παράλληλα με το XC40 Recharge στο εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου.