Νέες κατηγορίες για τον πρώην «κύριο Nissan» Carlos Ghosn

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες κατηγορίες για τον πρώην «κύριο Nissan» Carlos Ghosn
Υποβλήθηκε και τέταρτη επίσημη κατάθεση κατηγοριών ενάντια στον Carlos Ghosn.

Νέες κατηγορίες κατατέθηκαν τη Δευτέρα σε δικαστήριο του Τόκιο εναντίον του Carlos Ghosn. Συγκεκριμένα, οι Ιάπωνες εισαγγελείς άσκησαν σήμερα δίωξη εναντίον του πρώην προέδρου της Nissan για διακεκριμένη απιστία.

Να σημειώσουμε πως οι νέες κατηγορίες κατατέθηκαν την ημέρα που θα έληγε η προθεσμία για την κράτηση του.

Με αυτό τον τρόπο το κατηγορητήριο διασφαλίζει πως ο Ghosn θα παραμείνει υπό κράτηση. Από την πλευρά του βέβαια ο Carlos Ghosn τον προηγούμενο μήνα έδωσε 9 εκατ. δολάρια σε εγγύηση, αρνείται όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν. Ενώ σύμφωνα με το Reuters, η πιο πρόσφατη σύλληψη του χαρακτηρίχεται ως παράνομη από την ομάδα υπεράσπισης του Ghosn, η οποία κατέθεσε εκ νέου αίτημα για τον ορισμό εγγύησης λίγο μετά την νέα απαγγελία κατηγοριών.

Η Nissan ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του πρώην προέδρου της, υποστηρίζοντας ότι εντόπισε πως ορισμένες από τις πληρωμές της στο εξωτερικό έγιναν κατ’ εντολή του Ghosn με στόχο τον προσωπικό του πλουτισμό. Οι πληρωμές δεν έγιναν «απαραίτητα για επιχειρηματικούς λόγους», ανέφερε η ανακοίνωση της Nissan, όπου προστίθεται ότι: «Τέτοιου είδους παρατυπίες είναι απολύτως απαράδεκτες, και η Nissan ζητά αντίστοιχα αυστηρά πρόστιμα».

Η νέες κατηγορίες που κατατέθηκαν σήμερα έρχονται να προστεθούν στις τρεις προηγούμενες που σχετίζονται με παραποίηση των στοιχείων του εισοδήματος του αλλά και με τη μεταφορά των προσωπικών του επενδυτικών απωλειών στη Nissan.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider