Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Κάποιοι πουλάνε το νησί, κάποιοι τη θέα, κάποιοι το περιβάλλον. Βέβαια το σημαντικότερο σε ένα εστιατόριο είναι η γεύση. Δείτε τη λίστα με αυτούς που ζητάνε πολλά, αλλά προσφέρουν και ποιότητα, σέρβις και φυσικά γεύσεις.

Τιμή μενού 1.700 ευρώ το άτομο. Με 1.700 οι επισκέπτες του Sublimotion μπορούν να απολαύσουν ένα μενού γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει 20 πιάτα, αλλά όχι το κρασί. Το εστιατόριο δεν το αναφέρει ούτε ο οδηγός Michelin, αυτό όμως δεν το εμποδίζει να χρεώνει αστρονομικά ποσά, αλλά και τα 12 καθίσματά του να είναι κάθε βράδυ γεμάτα. Σεφ είναι ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Πάκο Ρονσέρο.

Με 450 ευρώ το άτομο μπορείτε να απολαύσετε τη γαστρονομική εμπειρία της ιαπωνικής κουζίνας που επιμελείται ο κορυφαίος sushi chef Kunio Tokuoka. Το 2013 το περιοδικό forbes το είχε πρώτο στην κατάταξη ως το πιο ακριβό εστιατόριο στον κόσμο.

Το Le Meurice βρίσκεται στο Παρίσι και είναι εμπνευσμένο από το παλάτι των Βερσαλλιών, με τους κρυστάλλινους πολυέλαιους, το μπρούτζο και το μάρμαρο να κυριαρχούν στην διακόσμηση. Όπως θα περίμενε κανείς, οι τιμές αυτού του γαλλικού εστιατορίου είναι «αυτοκρατορικές», με το κόστος να κυμαίνεται στα 525 δολάρια ανά άτομο.

Το περασμένο Φεβρουάριο ο τριάστερος σεφ Αλέν Ντουκάς σέρβιρε στο Plaza Athénée δείπνο τριών πιάτων, τυριά και γλυκό στην τιμή των 390 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί. Μισή ήταν η τιμή στο μεσημεριανό μενού. Τιμή μενού 390 ευρώ.

Μπορεί να μην είναι το πιο ακριβό εστιατόριο της λίστας μας, αλλά έχει ανακηρυχθεί ως το πιο όμορφο του κόσμου το 2014 από την New York Daily News και σίγουρα είναι από τα πιο πρωτότυπα. Το Ithaa Undersea βρίσκεται στις Μαλβίδες, πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με θέα τους κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ κόστος ανά άτομο αγγίζει τα 500 δολάρια. 

Το γιαπωνέζικο εστιατόριο στην καρδιά του Μανχάταν έχει την ιδιαίτερη τιμή να είναι το πιο ακριβό εστιατόριο σε όλες τις ΗΠΑ, με το κόστος ανά άτομο να φτάνει τα 595 δολάρια. Είναι ένα από τα δυο μονάχα εστιατόρια σε όλη την Βόρεια Αμερική που έχει sushi bar κατασκευασμένο από ξύλο hinoki, ενώ τα περισσότερα ψάρια που σερβίρονται έχουν έρθει αεροπορικώς από την Ιαπωνία. 

Το 2007 η Άν Σοφί Πικ έγινε η τέταρτη γυναίκα σεφ στον κόσμο που κέρδισε τρίτο αστέρι Michelin για το εστιατόριό της Maison Pic. Το εστιατόριο φιλοξενείται στο Relais & Chateau hotel και έχει παράδοση στα καλά γαλλικά κρασιά.  Τιμή μενού 300 ευρώ.

Ο σεφ Benoit Voiler, ο οποίος πέθανε το 2016 είχε ανακηρυχθεί ως καλύτερος σεφ στον κόσμο, με διθυραμβικές κριτικές και έχει αφήσει πίσω του μια εκπληκτική κληρονομιά με το εστιατόριο του στο Κρισιέ της Ελβετίας. Το κόστος ανά άτομο στο τριών αστέρων Michelin εστιατόριο του είναι γύρω στα 415 δολάρια. 

Μπορεί να περιμένετε σούσι ή ράμεν, όμως αυτό το εστιατόριο σερβίρει την πιο νόστιμη και την πιο ακριβή μπριζόλα του κόσμου. Κοστίζει 375 ευρώ το πιάτο και για να κάνει κάποιος κράτηση θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο την 1η του μήνα και αν καταφέρει να πιάσει γραμμή... 

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, με σεφ τη διάσημη τηλεοπτική περσόνα Γκόρντον Ράμζι που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια σταθερά 3 αστέρια Michelin. Το μενού γευσιγνωσία κοστίζει από 355 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:27

Λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ

15:23

Θεμιστοκλέους για γρίπη: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας - Το σύστημα υγείας είναι έτοιμο

15:23

Τρίμηνα έντοκα: Δημοπρασία στις 7 Ιανουαρίου για άντληση 400 εκατ. ευρώ

15:16

Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας υπόσχεται ότι ο στρατός θα παραμείνει στη Λωρίδα της Γάζας

15:10

Λιγότεροι οι επισκέπτες στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας

14:59

Ποια σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα - Τι ώρες θα είναι ανοιχτά

14:47

Φορολοταρία: Έγινε η mega κλήρωση με 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς - Δείτε εάν κερδίσατε

14:38

Το λάθος που κάνουμε τα Χριστούγεννα και «φουσκώνει» τον λογαριασμό ρεύματος

14:36

Γερμανία: Πρόστιμο ως 1.000 ευρώ για όσους προσπαθούν να αποφύγουν τις διαδικασίες για τη στρατιωτική θητεία

14:28

Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας «λυπάται» για το ανανεωμένο ενδιαφέρον του Τραμπ

14:20

Νέα Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας στην Ideal Holdings η Μάρη Αγαλιώτου

14:12

ΕΕ: Αύξηση μόλις 1,4% για τις πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκίνητων τον Νοέμβριο

14:07

Ελληνικός ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός της Ευρώπης για το 2026

14:04

Παπαθανάσης: 19,9 εκατ. ευρώ για δημιουργία Κέντρου Δεδομένων 5MW-ΙΤ στη Μεγαλόπολη

13:56

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα νέα έγγραφα του φακέλου Έπστιν

13:55

Η Hilton ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με το Hilton Garden Inn Chania City στην Κρήτη

13:49

Υεμένη: Χούθι και κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία για ανταλλαγή χιλιάδων αιχμαλώτων

13:43

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία στον πυρηνικό αφοπλισμό

13:33

Τα κρίσιμα ελληνικά ραντεβού με τους οίκους αξιολόγησης το 2026 - Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

13:31

Τσίπρας: Η κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς απειλεί τη Δημοκρατία

13:23

Ρωσία και ΗΠΑ συζήτησαν «ενοχλητικά» ζητήματα - Ανεπίλυτα τα κύρια θέματα

13:21

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,01% αυξήθηκε η απόδοση από τη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων 400 εκατ. ευρώ

13:15

Ο Νίκος Βουρδουμπάς νέος Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ

13:15

Για 6η συνεχόμενη χρονιά η bwin ολοκλήρωσε με επιτυχία το 1 Tonne Challenge!

13:09

Στουρνάρας για λιτότητα, επενδύσεις και το 2026: «Η σταθερότητα είναι το κλειδί»

13:07

ΕΤΕ: Ο ελληνικός τουρισμός οδεύει προς ένα ακόμη ρεκόρ - Οι προοπτικές

12:58

Σε λειτουργία τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα - Καϊμάκτσαλαν

12:43

Γερμανία: Για κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων

12:28

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

12:14

To “Piraeus Startup Accelerator” συνεχίζεται για 2η χρονιά και επεκτείνεται και στη Θράκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider