Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Κάποιοι πουλάνε το νησί, κάποιοι τη θέα, κάποιοι το περιβάλλον. Βέβαια το σημαντικότερο σε ένα εστιατόριο είναι η γεύση. Δείτε τη λίστα με αυτούς που ζητάνε πολλά, αλλά προσφέρουν και ποιότητα, σέρβις και φυσικά γεύσεις.

Τιμή μενού 1.700 ευρώ το άτομο. Με 1.700 οι επισκέπτες του Sublimotion μπορούν να απολαύσουν ένα μενού γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει 20 πιάτα, αλλά όχι το κρασί. Το εστιατόριο δεν το αναφέρει ούτε ο οδηγός Michelin, αυτό όμως δεν το εμποδίζει να χρεώνει αστρονομικά ποσά, αλλά και τα 12 καθίσματά του να είναι κάθε βράδυ γεμάτα. Σεφ είναι ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Πάκο Ρονσέρο.

Με 450 ευρώ το άτομο μπορείτε να απολαύσετε τη γαστρονομική εμπειρία της ιαπωνικής κουζίνας που επιμελείται ο κορυφαίος sushi chef Kunio Tokuoka. Το 2013 το περιοδικό forbes το είχε πρώτο στην κατάταξη ως το πιο ακριβό εστιατόριο στον κόσμο.

Το Le Meurice βρίσκεται στο Παρίσι και είναι εμπνευσμένο από το παλάτι των Βερσαλλιών, με τους κρυστάλλινους πολυέλαιους, το μπρούτζο και το μάρμαρο να κυριαρχούν στην διακόσμηση. Όπως θα περίμενε κανείς, οι τιμές αυτού του γαλλικού εστιατορίου είναι «αυτοκρατορικές», με το κόστος να κυμαίνεται στα 525 δολάρια ανά άτομο.

Το περασμένο Φεβρουάριο ο τριάστερος σεφ Αλέν Ντουκάς σέρβιρε στο Plaza Athénée δείπνο τριών πιάτων, τυριά και γλυκό στην τιμή των 390 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί. Μισή ήταν η τιμή στο μεσημεριανό μενού. Τιμή μενού 390 ευρώ.

Μπορεί να μην είναι το πιο ακριβό εστιατόριο της λίστας μας, αλλά έχει ανακηρυχθεί ως το πιο όμορφο του κόσμου το 2014 από την New York Daily News και σίγουρα είναι από τα πιο πρωτότυπα. Το Ithaa Undersea βρίσκεται στις Μαλβίδες, πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με θέα τους κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ κόστος ανά άτομο αγγίζει τα 500 δολάρια. 

Το γιαπωνέζικο εστιατόριο στην καρδιά του Μανχάταν έχει την ιδιαίτερη τιμή να είναι το πιο ακριβό εστιατόριο σε όλες τις ΗΠΑ, με το κόστος ανά άτομο να φτάνει τα 595 δολάρια. Είναι ένα από τα δυο μονάχα εστιατόρια σε όλη την Βόρεια Αμερική που έχει sushi bar κατασκευασμένο από ξύλο hinoki, ενώ τα περισσότερα ψάρια που σερβίρονται έχουν έρθει αεροπορικώς από την Ιαπωνία. 

Το 2007 η Άν Σοφί Πικ έγινε η τέταρτη γυναίκα σεφ στον κόσμο που κέρδισε τρίτο αστέρι Michelin για το εστιατόριό της Maison Pic. Το εστιατόριο φιλοξενείται στο Relais & Chateau hotel και έχει παράδοση στα καλά γαλλικά κρασιά.  Τιμή μενού 300 ευρώ.

Ο σεφ Benoit Voiler, ο οποίος πέθανε το 2016 είχε ανακηρυχθεί ως καλύτερος σεφ στον κόσμο, με διθυραμβικές κριτικές και έχει αφήσει πίσω του μια εκπληκτική κληρονομιά με το εστιατόριο του στο Κρισιέ της Ελβετίας. Το κόστος ανά άτομο στο τριών αστέρων Michelin εστιατόριο του είναι γύρω στα 415 δολάρια. 

Μπορεί να περιμένετε σούσι ή ράμεν, όμως αυτό το εστιατόριο σερβίρει την πιο νόστιμη και την πιο ακριβή μπριζόλα του κόσμου. Κοστίζει 375 ευρώ το πιάτο και για να κάνει κάποιος κράτηση θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο την 1η του μήνα και αν καταφέρει να πιάσει γραμμή... 

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, με σεφ τη διάσημη τηλεοπτική περσόνα Γκόρντον Ράμζι που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια σταθερά 3 αστέρια Michelin. Το μενού γευσιγνωσία κοστίζει από 355 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:47

Κιλκίς: Πλήρωσε για αγορά αυτοκινήτου και δεν το παρέλαβε ποτέ

22:16

Συλλήψεις για παράνομη ανάθεση διοίκησης λάντζας στο Πέραμα

21:47

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε Παλαιστίνιο που εκτόξευε εκρηκτικό μηχανισμό στις δυνάμεις του στη Δυτική Όχθη

21:18

Ρωσία: Η Μόσχα υποστηρίζει ότι κατέλαβε άλλα δύο χωριά στη νότια Ουκρανία

20:58

Παπασταύρου: Η χώρα μας μετατρέπεται στην πράξη, στο πεδίο, σε ενεργειακό κόμβο

20:45

ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 32 νεκροί σε δυστύχημα σε ορυχείο κοβαλτίου

20:36

24ωρη απεργία προκήρυξαν οι εργαζόμενοι και οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train στις 18 Νοεμβρίου

20:23

Καραμανλής για θάνατο Δ. Σταμάτη: Με συγκίνηση αποχαιρετώ τον πολιτικό της ευθύνης και του μέτρου

20:04

Ιράν: Ξεκίνησε επιχειρήσεις σποράς νεφών για πρόκληση βροχοπτώσεων

19:42

Μπέσεντ: Η πρόταση Τραμπ για μέρισμα $2.000 απ' τους δασμούς θα απαιτούσε έγκριση του Κογκρέσου

19:26

Βούτσιτς: Μέσα σε μία εβδομάδα πρέπει να επιλυθεί η κρίση σχετικά με το ρωσικής ιδιοκτησίας διυλιστήριο NIS

19:13

ΗΠΑ; Στρατιώτες της Εθνοφρουράς θα αποσυρθούν από το Σικάγο και το Πόρτλαντ

19:00

Βρετανία: Πολιτική αναδίπλωση με τον φόρο εισοδήματος υπό την «ομηρία» των αγορών

18:56

Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ακροδεξιούς κυβερνητικούς εταίρους του λόγω της υπόνοιας Τραμπ περί παλαιστινιακού κράτους

18:29

Δολοφονία Λάλα: Η ΕΛΑΣ εντόπισε όπλα, πάνω από 100.000 ευρώ και χρυσές λίρες

18:24

Ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο

18:20

Κικίλιας: Λιμάνια, ποντοπόρος ναυτιλία και ενέργεια, το νέο πλαίσιο ασφάλειας στην περιοχή

18:15

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερες οι έξι ανήλικες που συνελήφθησαν μετά από επεισόδιο ξυλοδαρμού

18:10

Ταχιάος: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων

18:06

Social Media και τηλεόραση κερδίζουν την «κούρσα» της ενημέρωσης στην Ελλάδα

18:02

Ρωσία: Το λιμάνι του Νοβοροσίσκ επανέλαβε τις φορτώσεις πετρελαίου έπειτα από ουκρανική επίθεση

18:00

NAFTOGAZ και η ΔΕΠΑ Εμπορίας υπέγραψαν Δήλωση Προθέσεων Φυσικού Αερίου για τον χειμώνα 2025–2026

17:54

TREK Development: Εισάγεται στην Εναλλακτική Αγορά του  Χρηματιστηρίου Αθηνών 

17:43

Σδούκου: Η Ελλάδα, ως ενεργειακή πύλη, αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό της ρόλο

17:14

Ρεν (ΕΚΤ): Πρέπει να ληφθεί υπόψη ο κίνδυνος επιβράδυνσης του πληθωρισμού

17:00

Μπαράζ επενδύσεων στη βιομηχανία τροφίμων - Πού στοχεύουν

16:36

Πρωτοψάλτης: Νέο μοντέλο διαχείρισης στην ευλογιά αιγοπροβάτων

16:27

Γερμανία: Οι μοντέρνοι influencers του Ισλάμ

16:16

Ροδόπη: Αυτοκίνητο που μετέφερε μη νόμιμους μετανάστες έπεσε σε χαράδρα – Ένας νεκρός

16:09

Εκλογές στη Χιλή: Οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν τον προεδρικό θώκο

gazzetta
gazzetta reader insider insider