Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Κάποιοι πουλάνε το νησί, κάποιοι τη θέα, κάποιοι το περιβάλλον. Βέβαια το σημαντικότερο σε ένα εστιατόριο είναι η γεύση. Δείτε τη λίστα με αυτούς που ζητάνε πολλά, αλλά προσφέρουν και ποιότητα, σέρβις και φυσικά γεύσεις.

Τιμή μενού 1.700 ευρώ το άτομο. Με 1.700 οι επισκέπτες του Sublimotion μπορούν να απολαύσουν ένα μενού γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει 20 πιάτα, αλλά όχι το κρασί. Το εστιατόριο δεν το αναφέρει ούτε ο οδηγός Michelin, αυτό όμως δεν το εμποδίζει να χρεώνει αστρονομικά ποσά, αλλά και τα 12 καθίσματά του να είναι κάθε βράδυ γεμάτα. Σεφ είναι ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Πάκο Ρονσέρο.

Με 450 ευρώ το άτομο μπορείτε να απολαύσετε τη γαστρονομική εμπειρία της ιαπωνικής κουζίνας που επιμελείται ο κορυφαίος sushi chef Kunio Tokuoka. Το 2013 το περιοδικό forbes το είχε πρώτο στην κατάταξη ως το πιο ακριβό εστιατόριο στον κόσμο.

Το Le Meurice βρίσκεται στο Παρίσι και είναι εμπνευσμένο από το παλάτι των Βερσαλλιών, με τους κρυστάλλινους πολυέλαιους, το μπρούτζο και το μάρμαρο να κυριαρχούν στην διακόσμηση. Όπως θα περίμενε κανείς, οι τιμές αυτού του γαλλικού εστιατορίου είναι «αυτοκρατορικές», με το κόστος να κυμαίνεται στα 525 δολάρια ανά άτομο.

Το περασμένο Φεβρουάριο ο τριάστερος σεφ Αλέν Ντουκάς σέρβιρε στο Plaza Athénée δείπνο τριών πιάτων, τυριά και γλυκό στην τιμή των 390 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί. Μισή ήταν η τιμή στο μεσημεριανό μενού. Τιμή μενού 390 ευρώ.

Μπορεί να μην είναι το πιο ακριβό εστιατόριο της λίστας μας, αλλά έχει ανακηρυχθεί ως το πιο όμορφο του κόσμου το 2014 από την New York Daily News και σίγουρα είναι από τα πιο πρωτότυπα. Το Ithaa Undersea βρίσκεται στις Μαλβίδες, πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με θέα τους κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ κόστος ανά άτομο αγγίζει τα 500 δολάρια. 

Το γιαπωνέζικο εστιατόριο στην καρδιά του Μανχάταν έχει την ιδιαίτερη τιμή να είναι το πιο ακριβό εστιατόριο σε όλες τις ΗΠΑ, με το κόστος ανά άτομο να φτάνει τα 595 δολάρια. Είναι ένα από τα δυο μονάχα εστιατόρια σε όλη την Βόρεια Αμερική που έχει sushi bar κατασκευασμένο από ξύλο hinoki, ενώ τα περισσότερα ψάρια που σερβίρονται έχουν έρθει αεροπορικώς από την Ιαπωνία. 

Το 2007 η Άν Σοφί Πικ έγινε η τέταρτη γυναίκα σεφ στον κόσμο που κέρδισε τρίτο αστέρι Michelin για το εστιατόριό της Maison Pic. Το εστιατόριο φιλοξενείται στο Relais & Chateau hotel και έχει παράδοση στα καλά γαλλικά κρασιά.  Τιμή μενού 300 ευρώ.

Ο σεφ Benoit Voiler, ο οποίος πέθανε το 2016 είχε ανακηρυχθεί ως καλύτερος σεφ στον κόσμο, με διθυραμβικές κριτικές και έχει αφήσει πίσω του μια εκπληκτική κληρονομιά με το εστιατόριο του στο Κρισιέ της Ελβετίας. Το κόστος ανά άτομο στο τριών αστέρων Michelin εστιατόριο του είναι γύρω στα 415 δολάρια. 

Μπορεί να περιμένετε σούσι ή ράμεν, όμως αυτό το εστιατόριο σερβίρει την πιο νόστιμη και την πιο ακριβή μπριζόλα του κόσμου. Κοστίζει 375 ευρώ το πιάτο και για να κάνει κάποιος κράτηση θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο την 1η του μήνα και αν καταφέρει να πιάσει γραμμή... 

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, με σεφ τη διάσημη τηλεοπτική περσόνα Γκόρντον Ράμζι που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια σταθερά 3 αστέρια Michelin. Το μενού γευσιγνωσία κοστίζει από 355 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:02

Ο Πούτιν παρακολούθησε τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας-Λευκορωσίας - Συμμετείχαν Αμερικανοί παρατηρητές

19:52

Χατζηδάκης για εξαγορά HSBC Μάλτας από Credia Bank: Σημαντικά οφέλη για το Δημόσιο και την ελληνική οικονομία

19:47

Νετανιάχου: Το Ισραήλ πρέπει να γίνει «Αθήνα και σούπερ-Σπάρτη» για να αντιμετωπίσει την απομόνωση

19:44

Τσιάρας: Καταστροφικό για γεωργία και κτηνοτροφία ένα lockdown λόγω ζωονόσων

19:35

Reuters: Η Ρωσία μπορεί να μειώσει την εξόρυξη πετρελαίου εξαιτίας των επιθέσεων ουκρανικών drones

19:31

Παπασταύρου: Σε χρόνο ρεκόρ η εκκίνηση έργων πρόληψης και αποκατάστασης στον πυρόπληκτο Φενεό

19:18

Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες με πιέσεις στις τράπεζες

19:12

CrediaBank: Στα 200 εκατ. ευρώ το τίμημα για την HSBC Μάλτας

19:10

Intralot: Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων

18:46

«Ένα λιοντάρι έφυγε»: Μέριλ Στριπ, Τζέιν Φόντα και Ντόναλντ Τραμπ αποχαιρετούν τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ

18:45

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πότε ξεκινάει η δημόσια προσφορά του ομολόγου 500 εκατ. ευρώ

18:43

Ο e-ΕΦΚΑ εγκαινιάζει το νέο Dashboard - myEFKA

18:39

Χολέρα: Αύξηση σε κρούσματα και θανάτους για δεύτερη χρονιά παρά την ύπαρξη εμβολίου

18:36

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο απένειμε χάρη σε 25 ακόμη κρατούμενους,

18:24

ΝΥΤ: «Προσπάθεια φίμωσης και αποθάρρυνσης της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας» η μήνυση Τραμπ

18:18

Ρωσία: Μόσχα και Μινσκ υιοθετούν «υπεύθυνη προσέγγιση» στα πυρηνικά όπλα

18:12

Επ. Κεφαλαιαγοράς: ΟΚ στο ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -Διαγραφή μετοχών Metlen από ΧΑ

18:04

Δαμασκός: Ιορδανία και ΗΠΑ υποστηρίζουν σχέδιο ειρήνευσης στη Σουέιντα, επαρχία των Δρούζων

18:03

Noval Property: Αύξηση 17% στη λειτουργική κερδοφορία - Στα 679 εκατ. ευρλω το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο

17:59

ΧΑ: Υπέκυψε στις πιέσεις ο Γενικός Δείκτης

17:57

Πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο εταιρείας στου Ρέντη

17:56

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναχώρησε για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο

17:52

Κεδίκογλου (Eldorado Gold): Στην τελική ευθεία η επένδυση στις Σκουριές

17:47

Aegean: Αύξηση 109% στα κέρδη μετά από φόρους το α' εξάμηνο - Ενισχυμένη επιβατική κίνηση

17:44

Βρετανία: Ο όμιλος ΜΜΕ Sky σχεδιάζει να καταργήσει 600 θέσεις εργασίας

17:43

Χατζηδάκης: Καταλύτης για προσέλκυση επενδύσεων το νέο Ταμείο Καινοτομίας και Υποδομών

17:41

Κικίλιας: Η ελληνική ναυτιλία συμβάλλει στην ευημερία της πατρίδας μας

17:37

«Δεν ξέρω πολλά γι' αυτό»: Ο Ντόναλντ Τραμπ για την ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Γάζας

17:34

BofA: Το success story της Alpha Bank στο μεγαλύτερο τραπεζικό συνέδριο του Λονδίνου

17:33

Παπαθανάσης: Στόχος το σύνολο των διαθέσιμων πόρων να κατευθυνθεί στην οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider