Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Κάποιοι πουλάνε το νησί, κάποιοι τη θέα, κάποιοι το περιβάλλον. Βέβαια το σημαντικότερο σε ένα εστιατόριο είναι η γεύση. Δείτε τη λίστα με αυτούς που ζητάνε πολλά, αλλά προσφέρουν και ποιότητα, σέρβις και φυσικά γεύσεις.

Τιμή μενού 1.700 ευρώ το άτομο. Με 1.700 οι επισκέπτες του Sublimotion μπορούν να απολαύσουν ένα μενού γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει 20 πιάτα, αλλά όχι το κρασί. Το εστιατόριο δεν το αναφέρει ούτε ο οδηγός Michelin, αυτό όμως δεν το εμποδίζει να χρεώνει αστρονομικά ποσά, αλλά και τα 12 καθίσματά του να είναι κάθε βράδυ γεμάτα. Σεφ είναι ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Πάκο Ρονσέρο.

Με 450 ευρώ το άτομο μπορείτε να απολαύσετε τη γαστρονομική εμπειρία της ιαπωνικής κουζίνας που επιμελείται ο κορυφαίος sushi chef Kunio Tokuoka. Το 2013 το περιοδικό forbes το είχε πρώτο στην κατάταξη ως το πιο ακριβό εστιατόριο στον κόσμο.

Το Le Meurice βρίσκεται στο Παρίσι και είναι εμπνευσμένο από το παλάτι των Βερσαλλιών, με τους κρυστάλλινους πολυέλαιους, το μπρούτζο και το μάρμαρο να κυριαρχούν στην διακόσμηση. Όπως θα περίμενε κανείς, οι τιμές αυτού του γαλλικού εστιατορίου είναι «αυτοκρατορικές», με το κόστος να κυμαίνεται στα 525 δολάρια ανά άτομο.

Το περασμένο Φεβρουάριο ο τριάστερος σεφ Αλέν Ντουκάς σέρβιρε στο Plaza Athénée δείπνο τριών πιάτων, τυριά και γλυκό στην τιμή των 390 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί. Μισή ήταν η τιμή στο μεσημεριανό μενού. Τιμή μενού 390 ευρώ.

Μπορεί να μην είναι το πιο ακριβό εστιατόριο της λίστας μας, αλλά έχει ανακηρυχθεί ως το πιο όμορφο του κόσμου το 2014 από την New York Daily News και σίγουρα είναι από τα πιο πρωτότυπα. Το Ithaa Undersea βρίσκεται στις Μαλβίδες, πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με θέα τους κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ κόστος ανά άτομο αγγίζει τα 500 δολάρια. 

Το γιαπωνέζικο εστιατόριο στην καρδιά του Μανχάταν έχει την ιδιαίτερη τιμή να είναι το πιο ακριβό εστιατόριο σε όλες τις ΗΠΑ, με το κόστος ανά άτομο να φτάνει τα 595 δολάρια. Είναι ένα από τα δυο μονάχα εστιατόρια σε όλη την Βόρεια Αμερική που έχει sushi bar κατασκευασμένο από ξύλο hinoki, ενώ τα περισσότερα ψάρια που σερβίρονται έχουν έρθει αεροπορικώς από την Ιαπωνία. 

Το 2007 η Άν Σοφί Πικ έγινε η τέταρτη γυναίκα σεφ στον κόσμο που κέρδισε τρίτο αστέρι Michelin για το εστιατόριό της Maison Pic. Το εστιατόριο φιλοξενείται στο Relais & Chateau hotel και έχει παράδοση στα καλά γαλλικά κρασιά.  Τιμή μενού 300 ευρώ.

Ο σεφ Benoit Voiler, ο οποίος πέθανε το 2016 είχε ανακηρυχθεί ως καλύτερος σεφ στον κόσμο, με διθυραμβικές κριτικές και έχει αφήσει πίσω του μια εκπληκτική κληρονομιά με το εστιατόριο του στο Κρισιέ της Ελβετίας. Το κόστος ανά άτομο στο τριών αστέρων Michelin εστιατόριο του είναι γύρω στα 415 δολάρια. 

Μπορεί να περιμένετε σούσι ή ράμεν, όμως αυτό το εστιατόριο σερβίρει την πιο νόστιμη και την πιο ακριβή μπριζόλα του κόσμου. Κοστίζει 375 ευρώ το πιάτο και για να κάνει κάποιος κράτηση θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο την 1η του μήνα και αν καταφέρει να πιάσει γραμμή... 

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, με σεφ τη διάσημη τηλεοπτική περσόνα Γκόρντον Ράμζι που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια σταθερά 3 αστέρια Michelin. Το μενού γευσιγνωσία κοστίζει από 355 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 4,5 εκατ. ευρώ

23:43

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

23:29

Το Netflix νίκησε τις προβλέψεις: Καθαρά κέρδη 2,33 δισ. δολ. το α' τρίμηνο - Άλμα στους συνδρομητές

23:14

Νέες απώλειες στην Wall Street: Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί για S&P 500 από Οκτώβριο

22:58

Τσίπρας για Mέση Ανατολή: Η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

22:44

Πετρέλαιο: Σε αντίθετη κατεύθυνση WTI και Brent

22:30

Βορίδης: «Απόλυτη στήριξη των αγροτών μας και των ελληνικών προϊόντων»

22:18

Βουλή: Ψηφίστηκαν από Ολομέλεια ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και η τροπολογία για «καλάθι του νονού»

22:04

Γερμανικό «φρένο» στον πληθωρισμό - Ξεκίνησε η σκυταλοδρομία με ΕΚΤ για νομισματική σταθερότητα

21:51

Χρυσός: Κέρδη με «άρωμα» Μέσης Ανατολής

21:37

Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Προς μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για ανταγωνιστικότητα - Τα ορόσημα έως το καλοκαίρι του 2025

21:24

Πολωνία: Σύλληψη ατόμου που σχεδίαζε τη δολοφονία Ζελένσκι σε συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

21:10

Τριαντόπουλος: Δρομολογείται διάταξη για τα κτίρια με ελαφρές βλάβες στο Αρκαλοχώρι

20:56

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Νέα άνοδος για ΝΔ - Εδραιώνεται στη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

20:46

Μελόνι: Ουκρανία, εξωτερική πολιτική και μεταναστευτικό στα κύρια θέματα της Συνόδου Κορυφής

20:37

Η Ατζέντα 2024 του ΔΝΤ: Οι 3 προτεραιότητες - Οι «πονοκέφαλοι»

20:26

Autohellas: Ενέκρινε μέρισμα 0,665 ευρώ ανά μετοχή

20:15

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο εξετάζει εκ νέου μια απαγόρευση του TikTok

20:09

Κικίλιας: Μετά από 50 χρόνια μπαίνουμε στα δάση όλοι οι φορείς μαζί για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

20:01

ΑΑΔΕ: E-mail σε πρατήρια καυσίμων για υποβολή αρχείων λόγω δέουσας επιμέλειας

19:58

Γκεοργκίεβα: Δικαίως η Fed δεν είναι ακόμη έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια

19:45

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της αποπομπής του Παπανώτα

19:33

Τσακλόγλου: Βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα αν τηρηθούν οι υφιστάμενοι κανόνες

19:30

Jobmatch: Ανοίγει πριν το Πάσχα η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την κάλυψη των κενών θέσεων στον τουρισμό

19:27

Σταϊκούρας: Το ΤΕΕ εδώ και 100 χρόνια ανταποκρίνεται στις μεγάλες εθνικές και κοινωνικές προκλήσεις

19:20

Η Αργεντινή «φλερτάρει» με το ΝΑΤΟ

19:10

ΥΠΕΝ: Σημαντικές δεσμεύσεις 11,35 δισ. δολαρίων για τους Ωκεανούς

19:01

Δεύτερη ημέρα ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

18:57

Θεοχάρης: Η oικονομία δεν πάει καλά μόνο στα χαρτιά αλλά και στην πραγματικότητα

18:50

Στη Λέσβο την Παρασκευή ο Μητσοτάκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider