Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Κάποιοι πουλάνε το νησί, κάποιοι τη θέα, κάποιοι το περιβάλλον. Βέβαια το σημαντικότερο σε ένα εστιατόριο είναι η γεύση. Δείτε τη λίστα με αυτούς που ζητάνε πολλά, αλλά προσφέρουν και ποιότητα, σέρβις και φυσικά γεύσεις.

Τιμή μενού 1.700 ευρώ το άτομο. Με 1.700 οι επισκέπτες του Sublimotion μπορούν να απολαύσουν ένα μενού γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει 20 πιάτα, αλλά όχι το κρασί. Το εστιατόριο δεν το αναφέρει ούτε ο οδηγός Michelin, αυτό όμως δεν το εμποδίζει να χρεώνει αστρονομικά ποσά, αλλά και τα 12 καθίσματά του να είναι κάθε βράδυ γεμάτα. Σεφ είναι ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Πάκο Ρονσέρο.

Με 450 ευρώ το άτομο μπορείτε να απολαύσετε τη γαστρονομική εμπειρία της ιαπωνικής κουζίνας που επιμελείται ο κορυφαίος sushi chef Kunio Tokuoka. Το 2013 το περιοδικό forbes το είχε πρώτο στην κατάταξη ως το πιο ακριβό εστιατόριο στον κόσμο.

Το Le Meurice βρίσκεται στο Παρίσι και είναι εμπνευσμένο από το παλάτι των Βερσαλλιών, με τους κρυστάλλινους πολυέλαιους, το μπρούτζο και το μάρμαρο να κυριαρχούν στην διακόσμηση. Όπως θα περίμενε κανείς, οι τιμές αυτού του γαλλικού εστιατορίου είναι «αυτοκρατορικές», με το κόστος να κυμαίνεται στα 525 δολάρια ανά άτομο.

Το περασμένο Φεβρουάριο ο τριάστερος σεφ Αλέν Ντουκάς σέρβιρε στο Plaza Athénée δείπνο τριών πιάτων, τυριά και γλυκό στην τιμή των 390 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί. Μισή ήταν η τιμή στο μεσημεριανό μενού. Τιμή μενού 390 ευρώ.

Μπορεί να μην είναι το πιο ακριβό εστιατόριο της λίστας μας, αλλά έχει ανακηρυχθεί ως το πιο όμορφο του κόσμου το 2014 από την New York Daily News και σίγουρα είναι από τα πιο πρωτότυπα. Το Ithaa Undersea βρίσκεται στις Μαλβίδες, πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με θέα τους κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ κόστος ανά άτομο αγγίζει τα 500 δολάρια. 

Το γιαπωνέζικο εστιατόριο στην καρδιά του Μανχάταν έχει την ιδιαίτερη τιμή να είναι το πιο ακριβό εστιατόριο σε όλες τις ΗΠΑ, με το κόστος ανά άτομο να φτάνει τα 595 δολάρια. Είναι ένα από τα δυο μονάχα εστιατόρια σε όλη την Βόρεια Αμερική που έχει sushi bar κατασκευασμένο από ξύλο hinoki, ενώ τα περισσότερα ψάρια που σερβίρονται έχουν έρθει αεροπορικώς από την Ιαπωνία. 

Το 2007 η Άν Σοφί Πικ έγινε η τέταρτη γυναίκα σεφ στον κόσμο που κέρδισε τρίτο αστέρι Michelin για το εστιατόριό της Maison Pic. Το εστιατόριο φιλοξενείται στο Relais & Chateau hotel και έχει παράδοση στα καλά γαλλικά κρασιά.  Τιμή μενού 300 ευρώ.

Ο σεφ Benoit Voiler, ο οποίος πέθανε το 2016 είχε ανακηρυχθεί ως καλύτερος σεφ στον κόσμο, με διθυραμβικές κριτικές και έχει αφήσει πίσω του μια εκπληκτική κληρονομιά με το εστιατόριο του στο Κρισιέ της Ελβετίας. Το κόστος ανά άτομο στο τριών αστέρων Michelin εστιατόριο του είναι γύρω στα 415 δολάρια. 

Μπορεί να περιμένετε σούσι ή ράμεν, όμως αυτό το εστιατόριο σερβίρει την πιο νόστιμη και την πιο ακριβή μπριζόλα του κόσμου. Κοστίζει 375 ευρώ το πιάτο και για να κάνει κάποιος κράτηση θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο την 1η του μήνα και αν καταφέρει να πιάσει γραμμή... 

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, με σεφ τη διάσημη τηλεοπτική περσόνα Γκόρντον Ράμζι που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια σταθερά 3 αστέρια Michelin. Το μενού γευσιγνωσία κοστίζει από 355 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Στην Πολωνία το νέο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Kumho

23:45

Θεσσαλονίκη: Στήνεται αύριο στην Νικήτη το πρώτο μελισσοκομικό/αγροτικό μπλόκο στην Π.Ε. Χαλκιδικής

23:35

Γαλλία: Το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ μετονομάζει τους τερματικούς του σταθμούς

23:28

Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής ΑΠΔ οικοδομοτεχνικών έργων του e-ΕΦΚΑ

23:14

Νευρικότητα στη Wall Street μια «ανάσα» πριν από τη Fed

22:58

Απάντηση ΕΕ σε Μασκ: Εκτιμούμε την ελευθερία της έκφρασης, αλλά οι νομοθεσίες ισχύουν για όλους

22:43

Μπρούνερ: Νέοι κανόνες ΕΕ για αλληλεγγύη και επιστροφή μεταναστών

22:31

Πτώση για το πετρέλαιο εν μέσω των συνομιλιών για το Ουκρανικό

22:15

«Παραγωγικές» χαρακτήρισε ο πρόεδρος Ζελένσκι τις συνομιλίες στο Λονδίνο

22:00

ΗΠΑ: Ο Μαμντάνι θα μετακομίσει στην επίσημη κατοικία του δημάρχου της Νέας Υόρκης

21:45

Οριακές απώλειες για τον χρυσό ενόψει της συνεδρίασης της Fed

21:32

ΔΣΑ: Νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Α. Κουτσόλαμπρος

21:28

Ο Τραμπ επιτέθηκε στη νέα διοίκηση του CBS για συνέντευξη της Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν

21:14

Lamda: Παρουσιάστηκε ο αφιερωματικός τόμος «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών»

21:10

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

21:00

Λάιεν: Ενισχυμένη υποστήριξη στην Ουκρανία και αύξηση της ευρωπαϊκής αμυντικής ετοιμότητας

20:48

Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής

20:34

Γερμανία: Δεν υπάρχει λόγος ρήξης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

20:30

Καταιγίδα στο bitcoin: Κατάρρευση τιμών, ιστορικές ρευστοποιήσεις και φόβοι για νέο «χειμώνα»

20:18

Δήμος Αθηναίων: Σταθερά τα δημοτικά τέλη για το 2026, μηδενικά για όσους αποκτήσουν παιδί

20:07

Βρετανία: Οι καταναλωτές μειώνουν τα έξοδα για τα Χριστούγεννα - Στο σπίτι το εορταστικό γεύμα

19:58

Πιτσιλής: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται για να ανταποκρίνεται στο σύγχρονο επενδυτικό περιβάλλον

19:45

Κρήτη: Σε λειτουργία τα αεροδρόμια σε Ηράκλειο και Χανιά, πότε θα ξανακλείσουν

19:34

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Fed

19:32

Σ. Αραβία: Συμφωνία με το Κατάρ για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής

19:21

Λάρισα: Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας απέκλεισαν και τους παραδρόμους της εθνικής οδού

19:19

Prodea: Πώληση 100 ακινήτων στην Εθνική Τράπεζα έναντι 510,7 εκατ. ευρώ

19:10

Όρμπαν: Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία

18:56

Συμφωνία Ελλάδας - Γερμανίας για διαγραφή όλων των εκκρεμών υποθέσεων του παρελθόντος

18:46

TREK Development: Ανάληψη δύο νέων εκτελεστικών συμβάσεων από το Υπουργείο Υποδομών

gazzetta
gazzetta reader insider insider