Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Κάποιοι πουλάνε το νησί, κάποιοι τη θέα, κάποιοι το περιβάλλον. Βέβαια το σημαντικότερο σε ένα εστιατόριο είναι η γεύση. Δείτε τη λίστα με αυτούς που ζητάνε πολλά, αλλά προσφέρουν και ποιότητα, σέρβις και φυσικά γεύσεις.

Τιμή μενού 1.700 ευρώ το άτομο. Με 1.700 οι επισκέπτες του Sublimotion μπορούν να απολαύσουν ένα μενού γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει 20 πιάτα, αλλά όχι το κρασί. Το εστιατόριο δεν το αναφέρει ούτε ο οδηγός Michelin, αυτό όμως δεν το εμποδίζει να χρεώνει αστρονομικά ποσά, αλλά και τα 12 καθίσματά του να είναι κάθε βράδυ γεμάτα. Σεφ είναι ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Πάκο Ρονσέρο.

Με 450 ευρώ το άτομο μπορείτε να απολαύσετε τη γαστρονομική εμπειρία της ιαπωνικής κουζίνας που επιμελείται ο κορυφαίος sushi chef Kunio Tokuoka. Το 2013 το περιοδικό forbes το είχε πρώτο στην κατάταξη ως το πιο ακριβό εστιατόριο στον κόσμο.

Το Le Meurice βρίσκεται στο Παρίσι και είναι εμπνευσμένο από το παλάτι των Βερσαλλιών, με τους κρυστάλλινους πολυέλαιους, το μπρούτζο και το μάρμαρο να κυριαρχούν στην διακόσμηση. Όπως θα περίμενε κανείς, οι τιμές αυτού του γαλλικού εστιατορίου είναι «αυτοκρατορικές», με το κόστος να κυμαίνεται στα 525 δολάρια ανά άτομο.

Το περασμένο Φεβρουάριο ο τριάστερος σεφ Αλέν Ντουκάς σέρβιρε στο Plaza Athénée δείπνο τριών πιάτων, τυριά και γλυκό στην τιμή των 390 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί. Μισή ήταν η τιμή στο μεσημεριανό μενού. Τιμή μενού 390 ευρώ.

Μπορεί να μην είναι το πιο ακριβό εστιατόριο της λίστας μας, αλλά έχει ανακηρυχθεί ως το πιο όμορφο του κόσμου το 2014 από την New York Daily News και σίγουρα είναι από τα πιο πρωτότυπα. Το Ithaa Undersea βρίσκεται στις Μαλβίδες, πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με θέα τους κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ κόστος ανά άτομο αγγίζει τα 500 δολάρια. 

Το γιαπωνέζικο εστιατόριο στην καρδιά του Μανχάταν έχει την ιδιαίτερη τιμή να είναι το πιο ακριβό εστιατόριο σε όλες τις ΗΠΑ, με το κόστος ανά άτομο να φτάνει τα 595 δολάρια. Είναι ένα από τα δυο μονάχα εστιατόρια σε όλη την Βόρεια Αμερική που έχει sushi bar κατασκευασμένο από ξύλο hinoki, ενώ τα περισσότερα ψάρια που σερβίρονται έχουν έρθει αεροπορικώς από την Ιαπωνία. 

Το 2007 η Άν Σοφί Πικ έγινε η τέταρτη γυναίκα σεφ στον κόσμο που κέρδισε τρίτο αστέρι Michelin για το εστιατόριό της Maison Pic. Το εστιατόριο φιλοξενείται στο Relais & Chateau hotel και έχει παράδοση στα καλά γαλλικά κρασιά.  Τιμή μενού 300 ευρώ.

Ο σεφ Benoit Voiler, ο οποίος πέθανε το 2016 είχε ανακηρυχθεί ως καλύτερος σεφ στον κόσμο, με διθυραμβικές κριτικές και έχει αφήσει πίσω του μια εκπληκτική κληρονομιά με το εστιατόριο του στο Κρισιέ της Ελβετίας. Το κόστος ανά άτομο στο τριών αστέρων Michelin εστιατόριο του είναι γύρω στα 415 δολάρια. 

Μπορεί να περιμένετε σούσι ή ράμεν, όμως αυτό το εστιατόριο σερβίρει την πιο νόστιμη και την πιο ακριβή μπριζόλα του κόσμου. Κοστίζει 375 ευρώ το πιάτο και για να κάνει κάποιος κράτηση θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο την 1η του μήνα και αν καταφέρει να πιάσει γραμμή... 

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, με σεφ τη διάσημη τηλεοπτική περσόνα Γκόρντον Ράμζι που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια σταθερά 3 αστέρια Michelin. Το μενού γευσιγνωσία κοστίζει από 355 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:28

Στη Νορβηγία αύριο η Ματσάδο - Δεν θα παραστεί στην απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης

14:16

Ειπώθηκε ή όχι; Η πραγματική ιστορία του «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»

14:13

Κρεμλίνο: Οι νέες δηλώσεις Τραμπ για την Ουκρανία «συνάδουν» με το όραμα της Ρωσίας

14:10

Παπασταύρου: Έντονο ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για τον Κάθετο Διάδρομο

14:10

Κομισιόν: Αναβάθμιση των ενεργειακών υποδομών για να μειωθούν οι λογαριασμοί

13:54

Δυτική Όχθη: Το Ισραήλ ενέκρινε την κατασκευή σχεδόν 800 οικιστικών μονάδων σε τρεις οικισμούς

13:48

H Ρωσία περιμένει απάντηση από ΗΠΑ σχετικά με τις προτάσεις για έλεγχο των πυρηνικών όπλων

13:40

Γεωργιάδης: «Παρανόμως έγιναν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος Σαράφης και Κελέση»

13:34

3 Ακαδημαϊκές υποτροφίες από την ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ στις Καρδιολογικές Κλινικές του ΕΚΠΑ το 2026

13:32

Η SpaceX επιδιώκει IPO το 2026 στοχεύοντας σε αποτίμηση 1,5 τρισ. δολαρίων

13:28

Σχεδόν 200 παιδιά στην Ευρώπη διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου - Ο ρόλος δανέζικης τράπεζας σπέρματος

13:25

Στα 2,74 δισ. ευρώ το ενεργητικό των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης το γ΄τρίμηνο

13:23

ΟΗΕ: H ιταλική κουζίνα αναγνωρίσθηκε ως άυλη κληρονομιά της ανθρωπότητας

13:21

Γαλλία: Εγκρίθηκε από τη Βουλή το τμήμα του προϋπολογισμού για την κοινωνική ασφάλιση

13:18

Πιερρακάκης: Η ανάπτυξη «γεννιέται» μέσα από σωστές στρατηγικές

13:16

ΕΛΣΤΑΤ: Σχεδόν 1 στους 2 έκανε χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης το 2025

13:13

ΥΠΕΘΟ: Διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιλογή προέδρου ΕΛΣΤΑΤ

13:09

Νωρίτερα θα καταβληθούν τα επιδόματα φέτος τα Χριστούγεννα

12:53

Σπανάκης: Αναβάθμιση ειδικού ληξιαρχείου - Νέα ψηφιακή πλατφόρμα από 1η Ιανουαρίου 2026

12:53

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 42,1% στις εργασίες των υποθηκοφυλακείων το 2023

12:45

Υπ. Ανάπτυξης: Προσπάθεια εξαπάτησης τα μηνύματα για δήθεν «δωρεάν πακέτα γιορτών»

12:41

Εξοικονομώ 2025: 20.840 νοικοκυριά στην πρώτη φάση

12:39

Νόμπελ Ειρήνης: Οι νικητές που δεν παρέστησαν στην απονομή του βραβείου

12:34

Βορίδης: Ο εισαγγελέας είπε το αυτονόητο για τα μπλόκα - Οι αγρότες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου

12:30

Πρωτοψάλτης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντός του Δεκεμβρίου πληρωμές άνω του 1 δισ. ευρώ

12:25

Nintendo: Απώλειες 14 δισ. δολαρίων λόγω «εκτόξευσης» των τιμών στα τσιπ μνήμης

12:24

Αύξηση 6,4% της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο

12:20

Αυξήθηκε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Οκτώβριο

12:20

Έρευνα: Η έκθεση γυναικών και παιδιών σε βία συνδέεται με ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας

12:17

«Ακτή Βουλιαγμένης»: Δίνονται προσφορές για το παραλιακό «φιλέτο» της ΕΤΑΔ

gazzetta
gazzetta reader insider insider