Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Κάποιοι πουλάνε το νησί, κάποιοι τη θέα, κάποιοι το περιβάλλον. Βέβαια το σημαντικότερο σε ένα εστιατόριο είναι η γεύση. Δείτε τη λίστα με αυτούς που ζητάνε πολλά, αλλά προσφέρουν και ποιότητα, σέρβις και φυσικά γεύσεις.

Τιμή μενού 1.700 ευρώ το άτομο. Με 1.700 οι επισκέπτες του Sublimotion μπορούν να απολαύσουν ένα μενού γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει 20 πιάτα, αλλά όχι το κρασί. Το εστιατόριο δεν το αναφέρει ούτε ο οδηγός Michelin, αυτό όμως δεν το εμποδίζει να χρεώνει αστρονομικά ποσά, αλλά και τα 12 καθίσματά του να είναι κάθε βράδυ γεμάτα. Σεφ είναι ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Πάκο Ρονσέρο.

Με 450 ευρώ το άτομο μπορείτε να απολαύσετε τη γαστρονομική εμπειρία της ιαπωνικής κουζίνας που επιμελείται ο κορυφαίος sushi chef Kunio Tokuoka. Το 2013 το περιοδικό forbes το είχε πρώτο στην κατάταξη ως το πιο ακριβό εστιατόριο στον κόσμο.

Το Le Meurice βρίσκεται στο Παρίσι και είναι εμπνευσμένο από το παλάτι των Βερσαλλιών, με τους κρυστάλλινους πολυέλαιους, το μπρούτζο και το μάρμαρο να κυριαρχούν στην διακόσμηση. Όπως θα περίμενε κανείς, οι τιμές αυτού του γαλλικού εστιατορίου είναι «αυτοκρατορικές», με το κόστος να κυμαίνεται στα 525 δολάρια ανά άτομο.

Το περασμένο Φεβρουάριο ο τριάστερος σεφ Αλέν Ντουκάς σέρβιρε στο Plaza Athénée δείπνο τριών πιάτων, τυριά και γλυκό στην τιμή των 390 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί. Μισή ήταν η τιμή στο μεσημεριανό μενού. Τιμή μενού 390 ευρώ.

Μπορεί να μην είναι το πιο ακριβό εστιατόριο της λίστας μας, αλλά έχει ανακηρυχθεί ως το πιο όμορφο του κόσμου το 2014 από την New York Daily News και σίγουρα είναι από τα πιο πρωτότυπα. Το Ithaa Undersea βρίσκεται στις Μαλβίδες, πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με θέα τους κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ κόστος ανά άτομο αγγίζει τα 500 δολάρια. 

Το γιαπωνέζικο εστιατόριο στην καρδιά του Μανχάταν έχει την ιδιαίτερη τιμή να είναι το πιο ακριβό εστιατόριο σε όλες τις ΗΠΑ, με το κόστος ανά άτομο να φτάνει τα 595 δολάρια. Είναι ένα από τα δυο μονάχα εστιατόρια σε όλη την Βόρεια Αμερική που έχει sushi bar κατασκευασμένο από ξύλο hinoki, ενώ τα περισσότερα ψάρια που σερβίρονται έχουν έρθει αεροπορικώς από την Ιαπωνία. 

Το 2007 η Άν Σοφί Πικ έγινε η τέταρτη γυναίκα σεφ στον κόσμο που κέρδισε τρίτο αστέρι Michelin για το εστιατόριό της Maison Pic. Το εστιατόριο φιλοξενείται στο Relais & Chateau hotel και έχει παράδοση στα καλά γαλλικά κρασιά.  Τιμή μενού 300 ευρώ.

Ο σεφ Benoit Voiler, ο οποίος πέθανε το 2016 είχε ανακηρυχθεί ως καλύτερος σεφ στον κόσμο, με διθυραμβικές κριτικές και έχει αφήσει πίσω του μια εκπληκτική κληρονομιά με το εστιατόριο του στο Κρισιέ της Ελβετίας. Το κόστος ανά άτομο στο τριών αστέρων Michelin εστιατόριο του είναι γύρω στα 415 δολάρια. 

Μπορεί να περιμένετε σούσι ή ράμεν, όμως αυτό το εστιατόριο σερβίρει την πιο νόστιμη και την πιο ακριβή μπριζόλα του κόσμου. Κοστίζει 375 ευρώ το πιάτο και για να κάνει κάποιος κράτηση θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο την 1η του μήνα και αν καταφέρει να πιάσει γραμμή... 

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, με σεφ τη διάσημη τηλεοπτική περσόνα Γκόρντον Ράμζι που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια σταθερά 3 αστέρια Michelin. Το μενού γευσιγνωσία κοστίζει από 355 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:15

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας BrainReGain και ΕΑΣΕ

17:08

ΟΗΕ: Έκκληση στις ΗΠΑ να εξακολουθήσουν να δέχονται αιτούντες άσυλο

16:59

Ήπια ανοδικά η Wall Street - Σε πορεία για κέρδη στην εβδομάδα αλλά μηνιαίες απώλειες

16:56

Προϋπολογισμός 2026: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

16:42

Μετρό Θεσσαλονίκης: Με σταθερό ρυθμό οι δοκιμές προς Καλαμαριά - Στις 11/12 η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής

16:30

Μερτς: Ο Όρμπαν πηγαίνει στην Μόσχα «χωρίς εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

16:23

Telegraph: Έτοιμος να αναγνωρίσει ουκρανικά εδάφη ως ρωσικά ο Τραμπ

16:15

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 12μηνων εντόκων την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

16:13

Ασανσέρ: Παράταση ως τις 30 Ιουνίου 2026 στην απογραφή στο ψηφιακό Μητρώο

16:05

Καλώδιο Αττικής - Κρήτης: Εξοικονόμηση 5 δισ. ευρώ μέχρι το 2035

16:05

Αγροτικές ενισχύσεις: 11 ερωτήσεις - απαντήσεις για τα 3,7 δισ. ευρώ εντός του 2025

16:01

ΕΕ: Στις 30 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των εθνικών σχεδίων για το Safe

15:57

Eurobank Equities για τράπεζες: Ανθεκτικότητα κερδοφορίας, αλλά χωρίς σπίθα για αναβαθμίσεις - Τιμές στόχοι, συστάσεις

15:48

Ρεκόρ ψήφων για την Ελλάδα στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)

15:34

Την πόρτα του SAFE στην Τουρκία ανοίγει η Γερμανία

15:33

Πιερρακάκης: Ο Προϋπολογισμός του 2026 είναι το επόμενο βήμα για την Ελλάδα που δημιουργεί και πατά σε σταθερά θεμέλια

15:25

Ισπανία: Ανιχνεύθηκαν τα πρώτα από το 1994 κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων

15:23

Alpha Bank: Διανέμει καθαρό προσωρινό μέρισμα 0,046 ευρώ ανά μετοχή

15:22

Ανάκληση νωπής μυζήθρας από τον ΕΦΕΤ

15:20

Μπορεί μια τέτοια βροχόπτωση να λύσει το πρόβλημα λειψυδρίας στην Αττική;

15:17

Morgan Stanley - Χρηματιστήριο Αθηνών: 4ο Greek Investment Conference στο Λονδίνο

15:17

Η Ουκρανία έπληξε διυλιστήριο πετρελαίου στο Σαράτοφ - Απώθησαν στρατεύματα στην Ποκρόφσκ οι ρωσικές δυνάμεις

15:14

Τσιάρας: Σήμερα στους λογαριασμούς των αγροτών η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης

15:04

Τζον Γκαλιάνο: Η αμφιλεγόμενη ιστορία, η ιδιοφυία και η αινιγματική απουσία

14:56

Goldman Sachs: Θετικό το αφήγημα των ελληνικών τραπεζών - Νέες τιμές στόχοι

14:47

e-ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής δόσεων ρύθμισης και τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών

14:40

Μετσόλα προς Μητσοτάκη: Η Ελλάδα δίνει τον τόνο της ανάπτυξης στην Ευρώπη - Τεράστιες οι επενδύσεις

14:35

Η Ελβετία θα παραμείνει νο1 προορισμός για διαχείριση assets, λέει ο CEO της EFG

14:34

Reuters: Το παράδοξο της Black Friday - Περισσότεροι αγοραστές, λιγότερα χρήματα

14:30

Μητσοτάκης σε Μετσόλα: Δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία - Η ΕΕ παρούσα με πράξεις, όχι λόγια

gazzetta
gazzetta reader insider insider