Νέα προσφορά για ΥΓΕΙΑ και Ντυνάν κατέθεσε το Ιατρικό

Γιάννης Δεβετζόγλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα προσφορά για ΥΓΕΙΑ και Ντυνάν κατέθεσε το Ιατρικό

Μη δεσμευτική προσφορά με τίμημα 0,95 ευρώ ανά μετοχή για την απόκτηση του ΥΓΕΙΑ (ποσοστού της MIG), κατέθεσε η Apostolopoulos Holdings, εταιρεία που ελέγχει τον όμιλο Ιατρικού Αθηνών. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της MIG, η πρόταση της «θα τεθεί υπόψιν των αρμοδίων οργάνων της MIG τα οποία θα λάβουν σχετικές αποφάσεις για την περαιτέρω διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι το Ιατρικό είχε καταθέσει αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο κατά της Τράπεζας Πειραιώς, του Υγεία και της MIG, διότι είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του ΥΓΕΙΑ και όπως ανέφεραν πηγές της διοίκησης, δεν «δόθηκε μας η ευκαιρία να καταθέσουμε προσφορά». Κάτι που τελικά άλλαξε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η προσφορά προς τη MIG πραγματοποιείται σε συνεργασία με το αμερικάνικο fund ΗIG Capital, που ισχύει όμως υπό την προϋπόθεση πως θα διεξαχθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence).

«Βασικός στόχος και επιδίωξη της Γ. Αποστολόπουλος Εταιρίας Συμμετοχών παραμένει η διατήρηση της Ελληνικότητας του κλάδου υγείας, η προάσπιση της Ελληνικής ιατρικής και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον Έλληνα ασθενή, με παράλληλη διασφάλιση των υφισταμένων σχέσεων και συνθηκών συνεργασίας με τους συνεργάτες Ιατρούς και τις ασφαλιστικές εταιρείες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Apostolopoulos Holdings.

Εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν
Το σύνολο του «Ερρίκος Ντυνάν», δηλαδή τόσο το ακίνητο, όσο και την ανάληψη της νοσοκομειακής λειτουργίας, σχεδιάζει να διεκδικήσει ο όμιλος Ιατρικό Αθηνών στον διαγωνισμό της τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η διοίκηση του ομίλου δεν προσανατολίζεται να συμμετέχει σε κοινοπρακτικό σχήμα με ενδιαφερόμενο από τον χώρο του real estate, αν και στον διαγωνισμό έχει δοθεί η δυνατότητα υποβολής ξεχωριστών προσφορών για τη νοσοκομειακή δραστηριότητα και τις υποδομές.

Η προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της «Ημιθέα”, θυγατρικής της Πειραιώς που ελέγχει το «Ερρίκος Ντυνάν», λήγει στις 23 Ιουλίου και μεταξύ των υποψηφίων που έχουν υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας, εκτός από το Ιατρικό Αθηνών, βρίσκεται το CVC Capital Partners, ο όμιλος Ιασώ, η Ευρωκλινική, η Farallon Capital Management και κατά τις πληροφορίες επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider