Τριπλή αγωγή από το Ιατρικό για την εξαγορά του ΥΓΕΙΑ

Γιάννης Δεβετζόγλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τριπλή αγωγή από το Ιατρικό για την εξαγορά του ΥΓΕΙΑ

"Η MIG είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και έχει δική της διοίκηση" ανέφεραν επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιοι κύκλοι, συμπληρώνοντας ότι "η Τράπεζα θα σταθμίσει της ενέργειές της με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της".Αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο κατά της Τράπεζας Πειραιώς, του Υγεία και της MIG κατέθεσε την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όμιλος Αποστολόπουλου. Όπως αναφέρουν στο insider.gr στελέχη του Ομίλου, βασικό σημείο της αγωγής είναι η «παραπλάνηση. Κι αυτό διότι ενώ είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά, και αυτό αποδεικνύεται από την αλληλογραφία, δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσουμε προσφορά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ιατρικό είχε τη διάθεση να κάνει μεγαλύτερη προσφορά από τη CVC, ωστόσο, το ΔΣ του ΥΓΕΙΑ επέλεξε να το αγνοήσει, απαντώντας και διαβεβαιώνοντας γραπτώς ότι «το ΥΓΕΙΑ δεν πωλείται», κάτι για το οποίο, σύμφωνα με πάντα πληροφορίες από άλλες πηγές, είχε ενημερωθεί και ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος του ΥΓΕΙΑ, ο οποίος απέστειλε εξώδικο στο ΥΓΕΙΑ ζητώντας διευκρινίσεις.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή το ΥΓΕΙΑ είναι εισηγμένη, έχει τη δυνατότητα να πουλήσει χωρίς την πραγματοποίηση δημόσιου διαγωνισμού. Ωστόσο, η εμπλοκή της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία όπως αναφέρουν στελέχη του Ιατρικού, θα έπρεπε εκ των πραγμάτων να τροποποιήσει τη διαδικασία. Παράλληλα, όσον αφορά τους μετόχους θα έπρεπε να γίνει για το συμφέρον τους ανοιχτή διαδικασία με προσφορές. Στην περίπτωση αυτή το Ιατρικό θα συμμετείχε με από κοινού πρόταση με τον γερμανικό κολοσσό στο χώρο της υγείας Ασκληπιό (τη γερμανική Asklepios Kliniken GmbH).

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, κύκλοι της Τράπεζας Πειραιώς ανέφεραν στο insider.gr ότι η διαδικασία πώλησης του Υγεία αφορά αποκλειστικά τη MIG και τη διοίκησή της, η οποία είναι εκείνη που λαμβάνει τις αποφάσεις για το μέλλον των συμμετοχών της. Και προσέθεταν ότι η Τράπεζα θα σταθμίσει της ενέργειές της με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της.

Η επιλογή της CVC, όπως αναφέρουν τα στελέχη του Ιατρικού, «έγινε πίσω από κλειστές πόρτες και με αδιαφανή τρόπο. Θα μπορούσαμε να είχαμε δώσει μεγαλύτερο τίμημα από τα 0,92 ευρώ ανά μετοχή του CVC για το Υγεία, αλλά δεν το πράξαμε διότι θα νομιμοποιούσαμε μία παράνομη διαδικασία».

Η διοίκηση του ομίλου Αποστολόπουλου επί της ουσίας ζητάει να ακυρωθεί η διαδικασία πώλησης που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα για το Υγεία και να ξεκινήσει από την αρχή νέος διεθνής διαγωνισμός, με ίδιους όρους για όλους, ακριβώς όπως έγινε στην περίπτωση του Ερρίκος Ντυνάν.

Διευκρινίζεται ότι η αγωγή δεν στρέφεται κατά του CVC και δεν μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία πώλησης. Ωστόσο, προανήγγειλε κλιμάκωση των νομικών ενεργειών για το Υγεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider