Στο σφυρί ακίνητα της «κας Leonidas»

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο σφυρί ακίνητα της «κας Leonidas»

Στο σφυρί βγαίνει μέρος της προσωπικής περιουσίας της κας. Βασιλικής Κεστεκίδου, βασικής μετόχου της εταιρείας σοκολατοποιϊας «Leonidas», από τις πιστώτριες τράπεζες.

Η κ. Κεστεκίδου, η οποία έχει το 41% της Leonidas και λαμβάνει περί τα 6 εκατ. ευρώ μερίσματα το χρόνο από τη συμμετοχή της στην γνωστή εταιρεία σοκολατοποιϊας που έχει έδρα το Βέλγιο, έχει «κόκκινα» δάνεια 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δάνεια της κ. Κεστεκίδου βρίσκονται πολλούς μήνες σε καθυστέρηση και η μεγαλομέτοχος της εταιρείας η οποία διαμένει στη Γλυφάδα, δεν έχει παρουσδιάστεί ποτέ να τα ρυθμίσει.

Έτσι βγαίνει στο «σφυρί» μια ολόκληρη πολυκατοικία, ιδιοκτησίας της οικογένειάς της, στο Kαλαμάκι. Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 21 Mαρτίου και περιλαμβάνει οκτώ διαμερίσματα και 26 θέσεις πάρκινγκ. H τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 3,21 εκατ. ευρώ και 238.000 ευρώ αντίστοιχα, με επισπεύδουσες τις Eurobank Private Bank Luxembourg και την Eurobank Ergasias. Tο ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 300.000 ευρώ.

Η ιστορία της Leonidas

Ο έρωτας για τη γυναίκα της ζωής του και μετέπειτα για τη σοκολάτα οδήγησε τον Λεωνίδα Κεστεκίδη στις Βρυξέλλες, όπου συνέδεσε το όνομα του με μια από τις πιο γνωστές σοκολατοβιομηχανίες. Το 1910 ο Έλληνας μετανάστης Λεωνίδας Κεσδεκίδης ανοίγει στις Βρυξέλλες το πρώτο του κατάστημα. Τα σοκολατίνια Leonidas (Λεωνίδας) θα γίνουν παγκοσμίως διάσημα για την ποιότητά τους.. Το 1935, ο Βασίλης, ανιψιός του Λεωνίδα, ανέλαβε την επιχείρηση και έκανε σήμα κατατεθέν της εταιρείας τον βασιλιά της Σπάρτης, Λεωνίδα, τιμώντας τον θείο του αλλά και συνδέοντας την επιχείρηση με τις ελληνικές ρίζες της.

Οι άριστες πρώτες ύλες, η μεγάλη ποικιλία και η αγάπη του δημιουργού της, φέρνουν σύντομα τις πραλίνες LEONIDAS στην πρώτη θέση της προτίμησης των καταναλωτών!

Αυτή τη θέση διατηρεί έως τις ημέρες μας όπου η σοκολάτα LEONIDAS συγκαταλέγεται στις καλύτερες σοκολάτες με 1250 καταστήματα σε 50 χώρες παγκοσμίως.

Οι σοκολάτες παρασκευάζονται από 100% αγνό βούτυρο κακάο και έρχονται αεροπορικώς από το Βέλγιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider