Για πρώτη φορά η BYD ξεπέρασε την Tesla σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη τον Απρίλιο, σηματοδοτώντας ορόσημο για την κινεζική εταιρεία που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να επεκταθεί σε αγορές του εξωτερικού.
Πιο αναλυτικά, η BYD κατέγραψε 7.231 νέες εγγραφές ηλεκτροκίνητων οχημάτων τον Απρίλιο με αύξηση 169% σε ετήσια βάση σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Jato Dynamics. Από την άλλη, οι νέες εγγραφές οχημάτων της Tesla μειώθηκαν κατά 49% στα 7,165.

Μάλιστα, εάν συμπεριληφθούν και τα υβριδικά οχήματα, η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς οι συνολικές πωλήσεις της BYD αυξήθηκαν κατά 359% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Η επιθετική «εισβολή» της BYD Ευρώπη συνέπεσε με την πτώση των πωλήσεων της Tesla λόγω του παρωχημένου χαρτοφυλακίου προϊόντων της και των αντιδράσεων στην ενασχόληση του Μασκ με την πολιτική.
Οι πωλήσεις οχημάτων στη βιομηχανία των ηλεκτροκίνητων αυξήθηκαν συνολικά κατά 28%, με την πρώτη θέση να κατακτά η Volkswagen η οποία πούλησε 61% περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα τον Απρίλιο σε σχέση με πέρσυ και συγκεκριμένα 23.514. Ακολουθεί η BMW και η Skoda με ετήσια άνοδο 5% και 214% αντίστοιχα.