Χατζηθεοδοσίου: Είμαστε υπέρ κάθε μέτρου που στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χατζηθεοδοσίου: Είμαστε υπέρ κάθε μέτρου που στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
«Είμαστε υπέρ κάθε μέτρου που στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής», τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Είμαστε υπέρ κάθε μέτρου που στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής», τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με αφορμή την επικείμενη υποχρεωτική εφαρμογή του ψηφιακού πελατολογίου και τα στοιχεία που δόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη δημοσιότητα για τα ποσοστά της φοροδιαφυγής σε συγκεκριμένους κλάδους.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι «η φοροδιαφυγή είναι η πιο σκληρή μορφή αθέμιτου ανταγωνισμού» και πρόσθεσε: «συνολικά οι θεσμικοί φορείς και εμείς, είμαστε πάντα υπέρ κάθε μεθόδου που περιορίζει την φοροδιαφυγή».

Επισήμανε, πάντως, ότι το ψηφιακό πελατολόγιο, το mydata, η ψηφιακή κάρτα εργασίας, τα pos συνεπάγονται τη συνεργασία με παρόχους για να λειτουργήσουν, άρα και επιπλέον κόστος για τις επιχειρήσεις, που, όπως εκτίμησε, θα περάσει ή στην τιμή και άρα στον πελάτη, ή στα χρέη της επιχείρησης.

Ερωτηθείς παράλληλα σχετικά με το μέτρο της επιδότησης ρεύματος για τις επιχειρήσεις ο κ. Χατζηθεοδοσίου υποστήριξε ότι είναι θετικό, επισημαίνοντας, ωστόσο, την τεράστια επιβάρυνση που υφίστανται επαγγελματίες και επιχειρηματίες την τελευταία τριετία, καθώς η τιμή του ρεύματος έχει αυξηθεί κατά 100%. Μάλιστα ανέφερε ότι πάνω από 100.000 επιχειρήσεις να είναι σήμερα σε διακανονισμό με τους παρόχους ενέργειας και στις ενεργοβόρες το ποσοστό να ξεπερνάει το 60%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η χώρα που ζει το δημογραφικό μας μέλλον προβλέπεται να χάσει το 30% του πληθυσμού της μέχρι το 2070

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι γίνεται όταν ο ιδιοκτήτης δεν τα καθαρίσει - Πώς κινούνται δήμοι και ΠΣ, ποιος πληρώνει τον λογαριασμό

Η επίθεση στη Hugging Face σηματοδοτεί την έναρξη μιας επικίνδυνης εποχής κυβερνοεπιθέσεων με AI

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider