ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 4,4% στον τζίρο των επιχειρήσεων το γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 4,4% στον τζίρο των επιχειρήσεων το γ' τρίμηνο
Πιο συγκεκριμένα, ανήλθε στα 128,246.250 χιλιάδες ευρώ από 122.801.383 χιλιάδες το γ' τρίμηνο του 2023.

Αύξηση 4,4% σε ετήσια βάση κατέγραψε ο κύκλος εργασιών για το σύνολο των επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων της οικονομία για το γ' τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, ανήλθε στα 128,246.250 χιλιάδες ευρώ από 122.801.383 χιλιάδες το γ' τρίμηνο του 2023.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2024 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο 2023 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ορυχεία και Λατομεία κατά 18,4%, ενώ τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών κατά 1%.

Για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Σεπτέμβριο 2024 ανήλθε σε 33.832.547 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1,9% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2023, που είχε ανέλθει 33.203.681 χιλ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Σεπτέμβριο 2024 σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2023 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Κατασκευές, κατά 25,4%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Μεταποίηση, κατά 6,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προσωπικός Αριθμός: Λήγει η προθεσμία έκδοσης - Τι ισχύει μετά τις 5/9

Κρας τεστ για την οικονομία το ΑΕΠ β’ τριμήνου - Οι κρίσιμοι δείκτες και οι ανακοινώσεις πριν τη ΔΕΘ 

Νέες θέσεις εργασίας με μισθό έως και 3.150 ευρώ στον Δήμο Αθηναίων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider