Intracom: Από 1η Ιουλίου το μέρισμα των 0,047 ευρώ ανά μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Intracom: Από 1η Ιουλίου το μέρισμα των 0,047 ευρώ ανά μετοχή
Από τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2024 θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από την Alpha Bank το μέρισμα της Intracom. 

Από τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2024 θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από την Alpha Bank το μέρισμα της Intracom.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δικαιούχοι του μερίσματος, βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date), είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αΰλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024.

Την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του ως άνω μερίσματος (ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος).

Σημειώνεται πως με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 29ης Μαΐου 2024, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος, συνολικού ποσού € 4.180.000,00 (μικτό ποσό), δηλ. ποσού € 0,05, ανά μετοχή (μικτό ποσό).

Τo ποσό αυτό θα προσαυξηθεί κατά το ποσό του μερίσματος που αντιστοιχεί στις 617.848 ίδιες μετοχές τις οποίες κατέχει η Εταιρεία, οι οποίες (ίδιες μετοχές) εξαιρούνται της καταβολής μερίσματος, σύμφωνα με το άρθρο 50 του ν. 4548/2018, ως ισχύει, και συνεπώς το συνολικό μικτό ποσό του μερίσματος, λόγω της ως άνω προσαύξησης, θα ανέλθει σε € 0,0503722776, ανά μετοχή.

Από το ως άνω ποσό παρακρατείται, εφόσον επιβάλλεται, βάσει των άρθρων 40 παρ. 1 και 64 παρ. 1 του ν. 4172/2013, όπως ισχύουν μετά την τροποποίησή τους από το ν. 4646/2019, ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5% και συνεπώς το τελικώς καταβαλλόμενο καθαρό ποσό του μερίσματος θα ανέλθει σε € 0,0478536638, ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό: Οι ενέργειες εργοδότη ή εργαζόμενου που συνιστούν καταγγελία σύμβασης εργασίας

Κυρανάκης: Σταδιακή κατάργηση των τρόλεϊ και 24ωρο Μετρό τα Σάββατα από 13 Σεπτεμβρίου

«Έξυπνοι» μετρητές: Σε τηλεμέτρηση ήδη πάνω από 1 εκατ. καταναλωτές - 1,4 δισ. ευρώ για πλήρη επέκταση

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider