Lamda Development: Δράσεις που αλλάζουν τον χαρακτήρα της αστικής ζωής και προστατεύουν το περιβάλλον

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Lamda Development: Δράσεις που αλλάζουν τον χαρακτήρα της αστικής ζωής και προστατεύουν το περιβάλλον
Με ουσιαστικές δράσεις που αλλάζουν τον χαρακτήρα της αστικής ζωής και ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον εορτάζει η Lamda Development την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με ουσιαστικές δράσεις που αλλάζουν τον χαρακτήρα της αστικής ζωής και ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον εορτάζει η Lamda Development την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Oι δράσεις αυτές ξεδιπλώνονται μέσα από τη δημιουργία της νέας πόλης στο Ελληνικό, τα εμπορικά της κέντρα και τις Μαρίνες, η λειτουργία των οποίων βασίζεται στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, το 2023 επιτεύχθηκε μείωση των εκπομπών CO2e κατά 18,1% σε σχέση με το 2022 καθώς και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 4,1%. Επίσης, η ποσότητα αποβλήτων που εκτράπηκε λόγω εναλλακτικής, κυκλικής διαχείρισης έφθασε τα 1,2 εκατ. τόνους. Τα κεφαλαία πρασίνου ομολόγου που διατέθηκαν για την χρηματοδότηση πράσινων επενδύσεων ανήλθαν σε 91 εκατ.ευρώ.

Ειδικότερα, αναφορικά με το έργο του Ελληνικού, όπως έχει επισημάνει και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου η νέα πόλη που δημιουργείται τόσο στην διάρκεια κατασκευής της όσο και μετά βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό τόσο για την νέα πόλη που δημιουργείται όσο γενικότερα και για το μικροκλίμα της ευρύτερης περιοχής. Επίσης βασίζεται στο γεγονός ότι με την ολοκλήρωση του έργου η περιοχή θα αποτελείται από 70% πράσινο, ενώ πριν ήταν 70% τσιμέντο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider