Σκρέκας: Δεν χωρίζονται οι επιχειρήσεις σε μεγάλες και μικρές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Δεν χωρίζονται οι επιχειρήσεις σε μεγάλες και μικρές
Στόχος μας είναι και οι μικρές να ενδυναμωθούν, ανέφερε από το βήμα του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ο υπ. Ανάπτυξης.

«Θέλουμε μία ισχυρή Ευρώπη, ισχυρότερη Ελλάδα και μία Ευρώπη πιο κοντά στους Ευρωπαίους πολίτες» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας από το βήμα του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που διοργανώνεται στην Αθήνα, με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Θέμα του συνεδρίου είναι «ΜμΕ: Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και ευημερία σε ένα άστατο οικονομικό περιβάλλον» και ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν διαχωρίζονται οι επιχειρήσεις σε μεγάλες και μικρές και ότι η στόχευση της κυβέρνησης είναι να μπορέσουν και οι μικρές να ενδυναμωθούν και να μεγαλώσουν ή να έχουν τα εφόδια για να συνεργαστούν με μεγαλύτερες.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι, με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έχει βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και «κάθε χρόνο ιδρύονται νέες επιχειρήσεις που θα γίνουν οι μελλοντικοί εθνικοί πρωταθλητές». Ενδεικτικά για το επιχειρηματικό κλίμα ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν ιδρυθεί 150.000 νέες επιχειρήσεις, από το 2019 μέχρι σήμερα, ενώ μόνο το 2020 - που ήταν η χρονιά του κορονοϊού, δηλαδή μια δύσκολη χρονιά - ιδρύθηκαν 22.000 επιχειρήσεις. Αντίθετα, το 2016 με χαμηλές τιμές καυσίμων και με συνολικά, καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αργότερα η επιχειρηματικότητα ( πολέμους, κρίσεις κ.α.) έκλεισαν 3.500 επιχειρήσεις. Ο υπουργός σημείωσε ότι «το θέμα δεν είναι οι προθέσεις αλλά οι πράξεις» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει σειρά πρωτοβουλιών και υλοποιεί δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία. «Ωστόσο, δεν έχουμε φτάσει εκεί που πρέπει, παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι υψηλότερη της Ευρώπης» πρόσθεσε ο ίδιος για να επισημάνει ότι η κυβέρνηση μένει προσηλωμένη στο στόχο για διατηρήσιμους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης με επέκταση της παραγωγικής βιομηχανίας της χώρας.

Αναφέρθηκε στην σημασία της ενωμένης Ευρώπης και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει αρκετές φορές μέτρα για τις προκλήσεις του γεωπολιτικού περιβάλλοντος και την μείωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας και για το βηματισμό της στην τεχνολογία όπως το πλαφόν στο φυσικό αέριο, το ψηφιακό πιστοποιητικό, οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές πολυεθνικών εταιρειών και η νέα πρόταση για αντιαεροπορική ομπρέλα στην Ευρώπη.

Τέλος, ο υπουργός στην αρχή της ομιλία του, ευχαρίστησε τον κ. Ολάντ για τη συμβολή του, στα χρόνια της κρίσης, ώστε να μείνει η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολάντ: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη δεν είναι οικονομικής φύσης αλλά πολιτικής

Χατζηθεοδοσίου: Η επόμενη ηγεσία της ΕΕ πρέπει να διαμορφώσει μια ολιστική προσέγγιση στα θέματα μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Ανδρουλάκης: Το μόνο τρίποντο που έχει βάλει ο Πρωθυπουργός είναι το τρίποντο της ακρίβεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider