Lenovo: Αύξηση 118% στα καθαρά κέρδη το τέταρτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lenovo: Αύξηση 118% στα καθαρά κέρδη το τέταρτο τρίμηνο
Lenovo
Κατά 9% αυξήθηκαν τα έσοδα του κινεζικού ομίλου για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, φτάνοντας στα 13,8 δισ. δολάρια

Κατά 118% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Lenovo για το τέταρτο τρίμηνο, φτάνοντας τα 248 εκατομμύρια δολάρια και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ήταν 162 εκατ. δολάρια, καθώς ο μεγαλύτερος κατασκευαστής PC στον κόσμο εξέρχεται από την πτώση της ζήτησης μετά τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Επίσης κατά 9% αυξήθηκαν τα έσοδα του κινεζικού ομίλου για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, φτάνοντας στα 13,8 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών που «έβλεπαν» 13 δισ. δολάρια. Αυτό σηματοδοτεί το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης εσόδων για τη Lenovo, μετά από πέντε συνεχόμενα πτωτικά.

Οι πωλήσεις της περιόδου ήταν 13,8 δισ. δολάρια, επίσης πάνω από τα αναμενόμενα 13,1 δισ. δολάρια. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 68% στα 489 εκατ. δολάρια.

Ο τεχνολογικός κολοσσός που έχει έδρα το Πεκίνο, αύξησε τις αποστολές PC κατά σχεδόν 8% το τρίμηνο, σε 13,7 εκατομμύρια υπολογιστές, σύμφωνα με την IDC.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Reuters την Πέμπτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo, Yuanqing Yang, ανέφερε ότι η άφιξη των υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης θα «οδηγήσει τον κύκλο αντικατάστασης υπολογιστή».

«Οι επόμενοι υπολογιστές των περισσότερων ανθρώπων θα είναι υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης», επεσήμανε, «Μέχρι το τέλος του έτους, το 10% των υπολογιστών που θα αποσταλούν θα είναι υπολογιστές AI... Μέχρι το έτος 2026, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί στο 50% έως 60% ."

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Ετοιμάζει μηνιαία χρέωση για πρόσβαση στην Alexa

Nvidia: Εκτόξευση 262% στα έσοδα το α΄ τρίμηνο, στα 14,8 δισ. τα καθαρά κέρδη - Ανακοίνωσε split 10 προς 1

H Alibaba «ψάχνει» 5 δισ. δολάρια; Πτώση 2% για την μετοχή της

gazzetta
gazzetta reader insider insider