Ουραγοί στην χρήση smartphones για πρόσβαση στο Internet οι Έλληνες

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουραγοί στην χρήση smartphones για πρόσβαση στο Internet οι Έλληνες

Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται πιο ψηλά από άλλες χώρες όπως η Τσεχία, η Πολωνία, η Λετονία και η Λιθουανία αναφορικά με την χρήση του κινητού τηλεφώνου ως μέσου για την πρόσβαση στο Internet, ωστόσο συμπεριλαμβάνεται στους ουραγούς.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για το 2016 σύμφωνα με τα οποία περισσότεροι από το 75% των χρηστών του Διαδικτύου στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιλέγουν τα «έξυπνα κινητά» ως μέσο πρόσβασης. Τα smartphones ήταν η συσκευή, που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο το 2016, με το ποσοστό χρήσης να ανέρχεται σε 79%. Ακολούθησαν οι φορητοί υπολογιστές με 64%, ενώ μικρότερα είναι τα ποσοστά για τους επιτραπέζιους υπολογιστές (54%) και τα tablets (44%).

Και ενώ στο σύνολο της ΕΕ τα έξυπνα κινητά είναι τα πρώτα σε προτίμηση μέσα για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, στην Ελλάδα η εικόνα είναι διαφορετική αφού η χώρα μας κατατάσσεται στην 24η θέση κατέχοντας ποσοστό 66%, περνώντας στην ευρωπαϊκή κατάταξη μόνο τέσσερις χώρες που έχουν μικρότερες επιδόσεις και συγκεκριμένα την Τσεχία (55%), την Πολωνία (60%), τη Λετονία (62%) και τη Λιθουανία (63%).

Στον αντίποδα δημοφιλές μέσo πρόσβασης για το Internet είναι τα smartphones για τους Ισπανούς που τα χρησιμοποιούν σε ποσοστό 93%, τους Κύπριους και τους Ολλανδούς με 88%, τους Κροάτες (87%) και τους Βρετανούς (86%) και τους Δανούς(85%).

Από την ίδια έρευνα της Eurostat προκύπτει επίσης ότι πρόσβαση στο Διαδίκτυο τη φετινή χρονιά, στο σύνολο των χωρών της ΕΕ, έχει περισσότερο από το 80% των ατόμων ηλικίας από 16 έως 74 ετών. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι από τους 8 στους 10 Ευρωπαίους που κάνουν χρήση του Internet, ο ένας στους δυο επιτρέπει τη χρήση των προσωπικών του πληροφοριών για τη διαφήμιση, ενώ 4 στους 10 έθεσαν περιορισμούς πρόσβασης στο προφίλ τους ή το προσωπικό του περιεχόμενο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Όσο για την πολιτική απόρρητου στο διαδύκτιο το 37% των χρηστών, σύμφωνα με τη Eurostat, δηλώνει ότι δεν διαβάζει τα σχετικά για την πολιτική απορρήτου πριν από την παροχή προσωπικών του πληροφοριών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider