«Τσεκούρι» άνω του 10% στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τσεκούρι» άνω του 10% στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της Tesla
Σχέδια για απολύσεις άνω του 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της καταστρώνει η Tesla, με αποτέλεσμα η μετοχή της να διολισθαίνει περισσότερο από 1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Δευτέρας.

Σχέδια για απολύσεις άνω του 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της καταστρώνει η Tesla, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μείωση των πωλήσεων που καταγράφεται εν μέσω ενός εντεινόμενου πολέμου τιμών για τα ηλεκτρικά οχήματα, με αποτέλεσμα η μετοχή της να διολισθαίνει περισσότερο από 1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Δευτέρας.

«Καθώς προετοιμάζουμε την εταιρεία για την επόμενη φάση ανάπτυξής της, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξετάσουμε κάθε πτυχή της για μειώσεις κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας πως: «Με την πάροδο των ετών, έχουμε αναπτυχθεί ραγδαία με πολλαπλά εργοστάσια που κλιμακώνονται σε όλο τον κόσμο. Με αυτή την ταχεία ανάπτυξη υπήρξε επικάλυψη ρόλων και λειτουργιών εργασίας σε ορισμένους τομείς».

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, κάναμε μια διεξοδική αναθεώρηση του οργανισμού και λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων μας κατά περισσότερο από 10% παγκοσμίως», πρόσθεσε ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Δεν υπάρχει τίποτα που να μισώ περισσότερο, αλλά πρέπει να γίνει. Αυτό θα μας επιτρέψει να είμαστε λιτοί, καινοτόμοι και πεινασμένοι για τον επόμενο κύκλο της αναπτυξιακής φάσης» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο Μασκ ευχαρίστησε όσους φεύγουν από την Tesla για τη σκληρή δουλειά τους, προσθέτοντας: «Είναι πολύ δύσκολο να πεις αντίο». Στο τέλος του περασμένου έτους, η Tesla είχε πάνω από 140.000 υπαλλήλους, γεγονός που υποδηλώνει ότι τουλάχιστον 14.000 θέσεις εργασίας πρόκειται να περικοπούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Άνω των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα το α' τρίμηνο

Capital Economics: Οι μακροοικονομικές συνέπειες της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ

Eurobank Equities: Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Mytilineos - Αυξάνει την τιμή στόχο στα 48,40 - Στις κορυφαίες επιλογές

gazzetta
gazzetta reader insider insider