Eurobank Equities: Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Mytilineos - Αυξάνει την τιμή στόχο στα 48,40 - Στις κορυφαίες επιλογές

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities: Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Mytilineos - Αυξάνει την τιμή στόχο στα 48,40 - Στις κορυφαίες επιλογές
Στις κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities παραμένει επάξια η μετοχή της Mytilineos, με τον αναλυτή της Χρηματιστηριακής να αυξάνει την τιμή στόχο στα 48,40 ευρώ, από 45,20 ευρώ προηγουμένως (με σύσταση «buy»).

Στις κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities παραμένει επάξια η μετοχή της Mytilineos, με τον αναλυτή της Χρηματιστηριακής να αυξάνει την τιμή στόχο στα 48,40 ευρώ, από 45,20 ευρώ προηγουμένως (σύσταση «buy»).

Όπως επισημαίνει, την τελευταία διετία, η Mytilineos έχει ανακοινώσει μια σειρά από εντυπωσιακά αποτελέσματα, αξιοποιώντας το πλαίσιο συνεργειών που προκύπτει από το καθετοποιημένο μοντέλο. Μετά τη σημαντική επίτευξη του φιλόδοξου στόχου για 1 δισ. ευρώ EBITDA στην περσινή χρήση (2023), η Χρηματιστηριακή εξακολουθεί να εντοπίζει σημαντικές ευκαιρίες περαιτέρω μεγέθυνσης του ομίλου, αναμένοντας πλέον EBITDA στα 1,14 δισ. ευρώ για φέτος (αύξηση σε ετήσια βάση κατά 13%) και EBITDA CAGR (μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης) της τάξεως του 10%, χάρη στην «αλλαγή πίστας» του τομέα των ΑΠΕ και της σταθερής αναπτυξιακής δυναμικής του τομέα της Μεταλλουργίας.

Επιπλέον, θεωρεί τη συμφωνία πλαίσιο (Cooperation Framework Agreement - CFA) και δημιουργίας αξίας με τη ΔΕΗ, ως τον πρώτο σημαντικό «καταλύτη» για τη μετοχή (λαμβάνοντας υπόψη την πτώτη κατά σχεδόν 3% από τις αρχές του τρέχοντος έτους) με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου να ακολουθούν στις 25 Απριλίου (η Eurobank Equities αναμένει αύξηση κατά 9% στα EBITDA του πρώτου τριμήνου, στα 246 εκατ. ευρώ) και την Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 4 Ιουνίου, όπου η διοίκηση θα δώσει guidance που πιθανότατα θα οδηγήσει σε ένα ακόμη έτος - ρεκόρ για τον όμιλο.

Η Χρηματιστηριακή εστιάζει στο «mega energy deal» με τη ΔΕΗ που αφορά περίπου 90 φωτοβολταϊκά έργα που κατέχει η Mytilineos στην Ιταλία (503 MW), τη Ρουμανία (516 MW), τη Βουλγαρία (500 MW) και την Κροατία (445 MW) που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Mytilineos θα αναλάβει την ανάπτυξη και κατασκευή των έργων αυτών, τα οποία εν συνέχεια θα αποκτήσει η ΔΕΗ με την ολοκλήρωση της σύνδεσής τους με το δίκτυο των προαναφερόμενων χωρών, έναντι 2 δισ. ευρώ.

Με «σιωπηρή» αποτίμηση 1 εκατ. ευρώ ανά MW, η Χρηματιστηριακή υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια συμφωνία που δημιουργεί περαιτέρω αξία (προσαυξημένης αξίας δηλαδή) για τη Mytilineos, καθώς εξασφαλίζει υψηλές αποδόσεις στα υπό εξέταση έργα (άνω του 30%), προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα στη δημιουργία ταμειακών ροών για την M Renewables μέχρι το 2027 και, το πιο σημαντικό, «ανοίγει το δρόμο» για την επίτευξη παρόμοιων συμφωνιών, λαμβάνοντας υπόψη το χαρτοφυλάκιο 11,8 GW της Mytilineos, που θα μπορούσε να διευρύνει την ορατότητα στο σκέλος των ταμειακών ροών έως το 2030.

Η Χρηματιστηριακή επισημαίνει επίσης πως ο κλάδος της Μεταλλουργίας θα αναδειχθεί σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης παράλληλα με τις ΑΠΕ, μετά τη στροφή προς την εσωτερική προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας το 2024. Από την πλευρά των εσόδων, η ζήτηση παραμένει ισχυρή, με τη Mytilineos να έχει προβεί σε hedging (αντιστάθμιση) στις τιμές του αλουμινίου μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2025 και να επωφελείται από την ανάκαμψη των premium. Από την πλευρά του κόστους, η συμφωνία με την Imerys προσφέρει υψηλότερη λειτουργική μόχλευση, τη στιγμή που και το προφίλ του ενεργειακού κόστους έχει βελτιωθεί, λαμβάνοντας υπόψη την αποτελεσματική διαχείριση της Protergia, μέσω των PPAs με τρίτους και την αυξημένη συχνότητα μηδενικών επιπέδων τιμών. Συνεπώς, η Eurobank Equities αναμένει περαιτέρω re - rating των EBITDA αυτού του τομέα σε επίπεδα υψηλότερα των 300 εκατ. ευρώ από το 2025 και έπειτα.

Επιπλέον, αναμένει ένα ακόμη έτος ισχυρών επιδόσεων για το τμήμα της ολοκληρωμένης καθετοποιημένης ενέργειας, προβλέποντας 50% αύξηση στην παραγωγή σε ετήσια βάση, στη βάση της υψηλότερης χρήσης και αξιοποίησης του νέου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής απόδοσης σε τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου (CCGT). Εν τω μεταξύ, το τμήμα της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας επωφελείται από τη λήξη των ρυθμιστικών παρεμβάσεων και υψηλότερο ποσοστό αγοράς (περίπου 20%) του ομίλου, με τη Eurobank Equities να αναμένει μια μείωση της προσφοράς φυσικού αερίου, λόγω της χαμηλού περιθωρίου - με διεύρυνση της δυναμικότητας - αλλά αυτό θα υπεραντισταθμιστεί περισσότερο από την ισχυρή ανάπτυξη σε άλλους τομείς.

Υπό αυτό το πρίσμα και στη βάση της σημαντικής συμφωνίας με τη ΔΕΗ και της μεταβαλλόμενης δυναμικής σε όλους τους τομείς, η Χρηματιστηριακή αυξάνει την εκτίμησή της για τα EBITDA τη χρονική περίοδο 2024 - 2026 κατά 4% και 6%, προβλέποντας τώρα αύξηση 13% 2024 και 9% το 2025. Με βάση την τιμή στόχο που θέτει στα 48,40 ευρώ, η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη 1 - year forward EV/EBITDA στο 7,4x, δηλαδή με ένα χαμηλό premium έναντι της μεικτής ομάδας αντίστοιχων εταιρειών, κάτι που δικαιολογείται, κατά τον αναλυτή, από το υψηλό προφίλ ανάπτυξης του ομίλου και την αυξανόμενη κλίση σε τμήματα που δικαιολογούν υψηλότερες αποτιμήσεις (οι ΑΠΕ θα καταλαμβάνουν το 35% στα EBITDA το 2026).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider