Στην εξαγορά της Endeavor προχωρά η Silver Lake - Αποκτά τα UFC και WWE

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην εξαγορά της Endeavor προχωρά η Silver Lake - Αποκτά τα UFC και WWE
Στην απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Endeavor Group Holdings προχωρά η Silver Lake, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων, κάνοντας δικά της αθλητικά προγράμματα όπως το UFC και το WWE.

Στην απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Endeavor Group Holdings προχωρά η Silver Lake, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων, κάνοντας δικά της αθλητικά προγράμματα όπως το UFC και το WWE.

Σύμφωνα με το CNBC, η Silver Lake θα πληρώσει 27,50 δολάρια για κάθε μετοχή της Endeavor που δεν κατέχει ήδη, με το ύψος της προσφοράς να αποτιμά σε συνολικά 13 δισ. δολάρια την αξία της εταιρείας ψυχαγωγίας

«Πιστεύουμε ότι αυτή η συναλλαγή θα μεγιστοποιήσει την αξία για όλους τους μετόχους της Endeavor και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να ξεκλειδώνουμε και να επενδύουμε στις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης ως ιδιωτική εταιρεία», δήλωσε ο CEO της Endeavor Ariel Emanuel σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση του deal, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2025.

Σημειώνεται πως η Silver Lake επένδυσε αρχικά στην Endeavor το 2012 και υποστήριξε την εξαγορά του UFC από την εταιρεία το 2016.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Endeavor κερδίζει περίπου 3% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ ο τίτλος της Silver Lake ενισχύεται περίπου 2,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Liberty Media: Η ιδιοκτήτρια της Formula 1 εξαγοράζει το MotoGP για 3,6 δισ. λίρες

Τα 10 crypto που υπεραποδίδουν το 2024 - Ράλι έως και 2.300%

Αλκοολούχα ποτά: Έσπασαν το «φράγμα» των 100 εκατ. ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές

gazzetta
gazzetta reader insider insider