ΗΠΑ: Ανώτατος Καταριανός αξιωματούχος επένδυσε 50 εκατ. δολάρια στο Newsmax που στηρίζει τον Ντ. Τραμπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ανώτατος Καταριανός αξιωματούχος επένδυσε 50 εκατ. δολάρια στο Newsmax που στηρίζει τον Ντ. Τραμπ
Σε επενδύσεις συνολικά 50 εκατ. δολαρίων στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Newsmax -γνωστό για τη στήριξη που παρέχει στον Ντόναλντ Τραμπ- προχώρησε την διετία 2019-2020 ένας ανώτατος κρατικός αξιωματούχος από το Κατάρ.

Σε επενδύσεις συνολικά 50 εκατ. δολαρίων στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Newsmax -γνωστό για τη στήριξη που παρέχει στον Ντόναλντ Τραμπ- προχώρησε την διετία 2019-2020 ένας ανώτατος κρατικός αξιωματούχος από το Κατάρ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post.

Αναλυτικότερα, η εφημερίδα -επικαλούμενη έγγραφα και συνομιλίες με εκπροσώπους του Newsmax και της κρατικής επενδυτικής εταιρείας του Κατάρ- αναφέρει πως ο σεΐχης Σουλτάν μπιν Τζασίμ Αλ Θάνι, επένδυσε τα παραπάνω ποσά στο Newsmax μέσω του επενδυτικού fund Heritage Advisors, με έδρα το Λονδίνο.

Μάλιστα, οι επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν σε μία χρονική στιγμή που το Κατάρ βρισκόταν αντιμέτωπο με οικονομικό και διπλωματικό αποκλεισμό από έναν συνασπισμό γειτονικών αραβικών κρατών, με επικεφαλής τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, τα οποία κατηγορούσαν το Βασίλειο πως υποστηρίζει την τρομοκρατία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Washington Post, το Newsmax αναζητούσε εναγωνίως επενδυτές ώστε να ανταγωνιστεί το επίσης «δεξιών αποχρώσεων» Fox News, ενώ σε αντάλλαγμα για τις επενδύσεις το Newsmax κλήθηκε να αμβλύνει την κάλυψη αρνητικών ειδήσεων για το Κατάρ, ισχυρισμό που το πρακτορείο απορρίπτει κατηγορηματικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Δώστε την πίστη της στην Αμερική»: Στο εμπόριο Βίβλων εστιάζει ο Τραμπ πριν το Πάσχα

Γιατί το κακάο έγινε «χρυσός» - Πότε θα φανεί η ακρίβεια στο ράφι

gazzetta
gazzetta reader insider insider