Πώς η τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να γίνει το «iphone» της Microsoft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς η τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να γίνει το «iphone» της Microsoft
Microsoft
Η Microsoft Corp. είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία των ΗΠΑ, με διαφορά περίπου 500 δισ. δολαρίων από τη δεύτερη Apple Inc. Παρόλα αυτά, μπορεί να επωφεληθεί περαιτέρω από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Microsoft είναι ήδη η μεγαλύτερη εισηγμένη των ΗΠΑ, με διαφορά κεφαλαιοποίησης περίπου 500 δισ. δολαρίων από τη δεύτερη στην κατάταξη, Apple.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η Microsoft δεν μπορεί να επωφεληθεί περαιτέρω από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τον Daniel Ives, αναλυτή της Wedbush, ο οποίος μάλιστα πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει την Microsoft, όσο βοήθησετην Apple το smartphone.

Συγκεκριμένα, ο Ives αναφέρθηκε στον ρυθμό αύξησης των εσόδων της Microsoft από τη μονάδα Azure, καθώς και στις δυνατότητες της εταιρείας για επιπλέον ανάπτυξη του λογισμικού της, χάρη στο νέο χαρακτηριστικό Copilot AI. Ο ίδιος βλέπει στον ορίζοντα της Microsoft μια «μετασχηματιστική νομισματοποίηση του Copilot», το οποίο τώρα αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε αγορές και πελάτες.

Στην τελευταία έκθεσή του, ο Ives αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Microsoft από τα 475 στα 500 δολάρια, με τον νέο στόχο να υποδηλώνει περιθώριο ανόδου σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Δευτέρας. Η ολοένα και αυξανόμενη αισιοδοξία ήρθε έπειτα από συνομιλίες που είχε με πελάτες, επικεφαλής πληροφορικής και συνεργάτες, σχετικά με το πώς εξελίσσεται μέχρι στιγμής το Copilot στην αγορά. Γι` αυτό εξέφρασε την άποψη ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αποδειχθεί η «στιγμή του iPhone» για τη Microsoft, λόγω και της ολοένα αυξανόμενης χρήσης της τελευταία στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, ο Ives εκτιμά ότι σε τρία χρόνια, πάνω από το 70% της εγκατεστημένης βάσης της Microsoft θα χρησιμοποιεί το Copilot, αν και τόνισε ότι το επόμενο οικονομικό έτος θα ναι το έτος καμπής για την AI.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: «Καπνός» 115 δισ. δολάρια - Βουτιά 4% για την μετοχή της

FT: Η Κίνα θέλει να μπλοκάρει τις Intel, AMD και Microsoft από τα κυβερνητικά pc

Βρετανία: Το BBC εξετάζει την κατασκευή δικού του μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider