Στα 9,6 δισ. δολάρια η αξία της Trump Media - Ράλι για τη μετοχή στο ντεμπούτο της στον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 9,6 δισ. δολάρια η αξία της Trump Media - Ράλι για τη μετοχή στο ντεμπούτο της στον Nasdaq
Περισσότερο από 50% έφτασε να κερδίζει η μετοχή της Trump Media & Technology Group την Τρίτη στο ντεμπούτο της στο Nasdaq.

Τελευταία ενημέρωση: 21:21

Περισσότερο από 50% έφτασε να κερδίζει η μετοχή της Trump Media & Technology Group την Τρίτη στο ντεμπούτο της στο Nasdaq. H χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ξεπέρασε τα 10 δισ. δολάρια, με την μετοχή να φτάνει τα 74,80 δολάρια, μία αστρονομική αποτίμηση για μια εταιρεία που ανέφερε λειτουργική ζημία 10,6 εκατ. δολαρίων τους πρώτους εννέα μήνες του 2023 με έσοδα μόλις 3,4 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή την ώρα η μετοχή έχει υποχωρήσει τώρα ελαφρώς και βρίσκεται στο +43%. Η διαπραγμάτευση των μετοχών κάτω από τον δείκτη "DJT", τα αρχικά του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, σταμάτησε για λίγο λόγω αστάθειας αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

Όπως αναφέρει το Reuters, το πλειοψηφικό μερίδιο του Τραμπ στην TMTG αποτιμήθηκε τελευταία σε 5,89 δισ. δολάρια, αν και το «IPO-lock up», η περίοδος δηλαδή όπου μετά την δημόσια προσφορά κατά την οποία απαγορεύεται στους κύριους μετόχους να πουλήσουν τις μετοχές τους, θα μπορούσε να τον εμποδίσει να πουλήσει ή να δανειστεί έναντι των μετοχών του.

«Λατρεύω την Truth Social, λατρεύω την αλήθεια», έγραψε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης, που δημιούργησε το 2022, χαιρετίζοντας την επιτυχία των μετοχών στον Nasdaq.

Περίπου 8,9 εκατομμύρια λογαριασμοί έχουν δημιουργηθεί από τότε που η πλατφόρμα κυκλοφόρησε στο ευρύ κοινό το 2022 ως εναλλακτική λύση σε mainstream ιστότοπους όπως το Facebook, αλλά δεν είναι σαφές πόσοι είναι ενεργοί.

Την Παρασκευή, η γενική συνέλευση της εταιρείας εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC), Digital World Acquisition Corp (DWAC), ψήφισε υπέρ της συγχώνευσης με την TMTG, την εταιρεία του Τραμπ.

«Η αποτίμηση της επιχείρησης είναι πλούσια σε σχέση με τα υποκείμενα θεμελιώδη μεγέθη της, αλλά δεν θα την αντιμετωπίσω βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Thomas Hayes, Πρόεδρος της Great Hill Capital.

«Αυτή η αποτίμηση μπορεί να είναι περισσότερο ένας δείκτης του ενθουσιασμού των υποστηρικτών για τον Τραμπ παρά μια λογική εκτίμηση των υποκείμενων επιχειρηματικών προοπτικών» πρόσθεσε.

Η TMTG ήταν η εταιρεία με την δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ στις 9:55 π.μ. σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG. Ο Τραμπ, ο οποίος αντιμετωπίζει τέσσερις ποινικές δίκες στην κούρσα του για την προεδρία των ΗΠΑ, αγωνίζεται να συγκεντρώσει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία και τα δικαστικά έξοδα.

Μάλιστα πέτυχε μια σημαντική νίκη, αφού αναστέλλεται η εφαρμογή της απόφασης με την οποία υποχρεωνόταν να καταβάλει πρόστιμο ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων, εφόσον μέσα σε δέκα ημέρες καταθέσει μια μικρότερη εγγύηση, ύψους 175 εκατομμυρίων. Με τον τρόπο αυτό οι πολιτειακές αρχές της Νέας Υόρκης δεν θα μπορούν να κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα των ακινήτων.

Η απόφαση θα φέρει 300 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στην Truth Social, η οποία είχε χάσει 10,6 εκατομμύρια δολάρια από τις δραστηριότητές της τους πρώτους εννέα μήνες του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Dell: Μείωσε τον αριθμό των υπαλλήλων κατά 6.000 - Υποχωρεί η ζήτηση για τα PC της

BYD: Η παραγωγή της έφτασε τα 7 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα

Swiss Re: Οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν 108 δισ. δολάρια στις ασφαλιστικές εταιρείες το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider