UBS: Σχέδια για κλείσιμο χιλιάδων μικρών λογαριασμών της Credit Suisse στην Ασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Σχέδια για κλείσιμο χιλιάδων μικρών λογαριασμών της Credit Suisse στην Ασία
Η τράπεζα σχεδιάζει να κλείσει λογαριασμούς μικρότερης αξίας της Credit Suisse, στη μονάδα διαχείρισης πλούτου της στην Ασία και τον Ειρηνικό, για να απαλλαγεί από τις χαμηλές αποδόσεις τους.

Η UBS σχεδιάζει να κλείσει τους μικρούς λογαριασμούς της Credit Suisse, στη μονάδα διαχείρισης πλούτου της στην Ασία και τον Ειρηνικό, για να απαλλαγεί από τις χαμηλές αποδόσεις τους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η τράπεζα εξετάζει λογαριασμούς με υπόλοιπο περίπου 2 εκατ. δολάρια και κάτω, όπως δήλωσαν άτομα με γνώση του θέματος που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας. Πολλοί εξ αυτών των λογαριασμών εντοπίζονται στους επιχειρηματικούς κόμβους της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει μια ευρύτερη προσπάθεια της UBS, να απαλλαγεί από τμήματα της Credit Suisse που δε της χρειάζονται, μετά την εξαγορά της αντιπάλου της -με κρατική διαμεσολάβηση- , ύψους 3 δισ. ελβετικών φράγκων (3,4 δισ. δολαρίων).

Οι μεγαλύτεροι διαχειριστές κεφαλαίων παγκοσμίως, έχουν θέσει τα τελευταία χρόνια την Ασία στο επίκεντρο των σχεδίων ανάπτυξής τους, παρά την ύφεση στην οικονομία της Κίνας, λόγω των μειωμένων συναλλαγών. Η UBS διαχειρίζεται περίπου 3,9 τρισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, εκ των οποίων το 17% βρίσκονται στην Ασία και τον Ειρηνικό.

Ενώ η τράπεζα εξακολουθεί να θέλει να κρατήσει τους πελάτες της πάνω από αυτό το όριο, οι λογαριασμοί χαμηλότερης αξίας δεν αποφέρουν υψηλές αποδόσεις. Οι πελάτες με μεγαλύτερα υπόλοιπα τείνουν να πραγματοποιούν μεγαλύτερες συναλλαγές, δημιουργώντας υψηλότερα κέρδη για την τράπεζα.

Από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse τον Ιούνιο, η UBS έχει περιγράψει τους στόχους για την ενσωμάτωση της πρώην ανταγωνίστριας της, συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης κόστους ύψους περίπου 13 δισ. δολαρίων. Πριν την κίνηση αυτή, η τράπεζα προσπαθούσε επί μια δεκαετία να εισέλθει στη Νοτιανατολική Ασία, παρέχοντας δάνεια σε δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Σιγκαπούρη επιτρέπει την είσοδο στη χώρα χωρίς διαβατήριο - Αλλά μόνο για λίγους

Ξεκινούν οι μειώσεις επιτοκίων από τις τράπεζες - Ανοίγει το χορό η Ελβετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider