Porsche: Προειδοποιεί για μειωμένη κερδοφορία αλλά αυξάνει το μέρισμά της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Porsche: Προειδοποιεί για μειωμένη κερδοφορία αλλά αυξάνει το μέρισμά της
Μειωμένη αναμένεται φέτος από την Porsche η κερδοφορία της, όπως προειδοποίησε την Τρίτη, καθώς λανσάρει νέα μοντέλα εν μέσω δύσκολων συνθηκών.

Μειωμένη θα είναι φέτος η κερδοφορία της Porsche, όπως προειδοποίησε η ίδια η εταιρεία, καθώς λανσάρει νέα μοντέλα εν μέσω δύσκολων συνθηκών. Παρολ'αυτά, η εταιρεία θα αυξήσει το μέρισμά της χάρη στα υψηλότερα λειτουργικά κέρδη του 2023.

Η γερμανική εταιρεία πολυτελών οχημάτων δήλωσε ότι αναμένει λειτουργική απόδοση επί των πωλήσεων μεταξύ 15% και 17% για το 2024, από 18% που πέτυχε το 2023 και το 2022. Μακροπρόθεσμα, ο όμιλος στοχεύει σε λειτουργική απόδοση επί των πωλήσεων άνω του 20%.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τις επιφυλακτικές προβλέψεις κερδοφορίας της, η εταιρεία επικαλέστηκε τη δραστική ανανέωση της γκάμας των μοντέλων το 2024, τις παγκόσμιες συνθήκες, τις υψηλότερες αποσβέσεις των κεφαλαιοποιημένων δαπανών ανάπτυξης και τις συνεχείς επενδύσεις στη μάρκα και το οικοσύστημα της Porsche.

Το 2024 αναμένεται το λανσάρισμα τεσσάρων νέων σειρών αυτοκινήτων της και συγκεκριμέμενα των Panamera, Macan, Taycan και 911.

«Το 2024 θα είναι ένα έτος νέων προϊόντων για την Porsche - περισσότερων από ό,τι οποιοδήποτε άλλο έτος στην ιστορία μας», δήλωσε ο Πρόεδρος Oliver Blume.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις της Porsche αυξήθηκαν κατά 7,7% το 2023 στα 40,53 δισ. ευρώ (44,29 δισ. δολάρια), ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 7,6% στα 7,28 δισ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η επιχείρηση πρότεινε μέρισμα 2,30 ευρώ ανά μετοχή, υπερδιπλάσιο από 1 ευρώ ανά μετοχή που προσφέρθηκε το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στις 28 Μαρτίου καταφτάνει στην αγορά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi

Πετυχαίνει η έφοδος της Huawei στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σύσταση κοινοπραξίας από Mercedes-Benz και BMW για την φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider