Martin Brandenburger: Στη Lidl Ελλάς δουλεύουμε με «καθαρές» τιμές

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Martin Brandenburger: Στη Lidl Ελλάς δουλεύουμε με «καθαρές» τιμές
Πώς σχολιάζει ο επικεφαλής της κορυφαίας αλυσίδας του οργανωμένου λιανεμπορίου την έναρξη της εφαρμογής των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας. Δηλώνει αισιόδοξος για την  αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα και δεσμεύεται για νέες επενδύσεις στο εγχώριο retail.

«Στη Lidl Ελλάς δουλεύουμε συνεχώς με ‘καθαρές’ τιμές» σχολίασε ο CEO και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lidl Ελλάς, Martin Brandenburger, με αφορμή την έναρξη της εφαρμογής των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας κι ενώ το αρμόδιο υπουργείο διαμηνύει πως οι «καθαρές» τιμές στο ράφι αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα.

Όπως άλλωστε έχει ο ίδιος δηλώσει κατά το πρόσφατο παρελθόν, η Lidl Ελλάς «συνδυάζει τη δύναμη ενός μεγάλου, πολυεθνικού οργανισμού με την ευελιξία ενός discounter», με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας να αντιστοιχούν στο 70% της συνολικής γκάμας προϊόντων, ενώ αναλογούν στο 80% του τζίρου της εταιρείας.

«Όλα τα καταστήματα της Lidl Ελλάς ήταν πλήρως έτοιμα για την εφαρμογή των νέων μέτρων. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα γιατί εμείς έχουμε πάντα ‘καθαρές’ τιμές», εξήγησε χαρακτηριστικά ο Brandenburger, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την αποφοίτηση των σπουδαστών του πρώτου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος Lidl UP: Learn & Work κι ενώ την ίδια εγκαινιάζονταν στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας οι νέες δράσεις για την ανάσχεση της ακρίβειας και την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών μετά το πολύμηνο ράλι των τιμών.

Ο «ισχυρός» άντρας της Lidl Ελλάς εξέφρασε δε την αισιοδοξία του για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε ότι ο πληθωρισμός που μετράνε εσωτερικά στην αλυσίδα ήταν αρνητικός τον Ιανουάριο. «Ο εσωτερικός πληθωρισμός στη Lidl Ελλάς διαμορφώθηκε στο -1% τον Ιανουάριο και περίπου στα ίδια επίπεδα και τον Φεβρουάριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του, το 2024 αναμένεται να είναι μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από εξελίξεις με θετικό αποτύπωμα, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η συνεχιζόμενη άνθηση του τουριστικού ρεύματος.

Ο Brandenburger εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα της αλυσίδας, με τον προϋπολογισμό του 2023 να κλείνει εντός των στόχων και τις επενδύσεις να συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι η εταιρεία δρομολογεί συνολικές επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ στην τριετία, με στόχο, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων και των αποθηκών της στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, την 1η Μαρτίου εγκαινιάστηκε το κατάστημα στην περιοχή του Ρέντη, το οποίο επεκτάθηκε κατά 400 τμ.

Το νέο ωράριο λειτουργίας

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην απόφαση της Lidl Ελλάς να τροποποιήσει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα, από την ερχόμενη Δεύτερα, ανοίγοντας στις 7:45 πμ κάθε ημέρα, ήτοι ένα τέταρτο νωρίτερα και κλείνοντας μια ώρα αργότερα το Σάββατο - στις 21.00 - ο επικεφαλής της κορυφαίας αλυσίδας του οργανωμένου λιανεμπορίου εξήγησε ότι ελήφθη με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού και δη για λόγους ευκολίας όσων επιθυμούν να αγοράσουν πρωινό κλπ.

Η τελετή δε αποφοίτησης των σπουδαστών του προγράμματος συμπίπτει με την έναρξη της καμπάνιας για τα 25 χρόνια της Lidl στην Ελλάδα.

Μιλώντας για το πρόγραμμα Lidl UP: Learn & Work, o Brandenburger το χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό, καθώς έχει απώτερο στόχο να προετοιμάσει τα στελέχη του μέλλοντος για το λιανικό εμπόριο στη χώρα μας.

«Στόχος μας είναι η κάλυψη των αναγκών της αγοράς», σημείωσε, απευθύνοντας μάλιστα ηχηρό κάλεσμα και προς τις άλλες αλυσίδες της οργανωμένης λιανικής να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι και ο ίδιος έχει λάβει μέρος σε αντίστοιχο πρόγραμμα στην Ελβετία.

Η ταυτότητα του προγράμματος Lidl UP: Learn & Work

Μέσω του προγράμματος σπουδών Lidl UP: Learn & Work, η Lidl Ελλάς φιλοδοξεί να υποστηρίζει νέες σπουδάστριες και νέους σπουδαστές σε όλη τη χώρα να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν αναγνωρισμένο πτυχίο ως στελέχη λιανικού εμπορίου, καθώς και να ξεκινήσουν την καριέρα τους στην εταιρεία ως υποδιευθυντές καταστήματος με μισθό 1.530 ευρώ μεικτά. Το πρόγραμμα είναι διετές, περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση σε συνεργασία με το Πειραματικό ΙΕΚ Γλυφάδας, καθώς και πρακτική άσκηση σε υποκατάστημα της αλυσίδας, ενώ στον πρώτο κύκλο συμμετείχαν 13 σπουδαστές, οι οποίοι επιλέχθηκαν μέσα από 900 και πλέον βιογραφικά.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο δεύτερος κύκλος του διετούς προγράμματος, ενώ στόχος για τον τρίτο κύκλο είναι να βασιστεί στην απομακρυσμένη θεωρητική εκπαίδευση. Το υβριδικό αυτό πρόγραμμα θα παρέχει την ευκαιρία σε νέους και νέους από ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας να συμμετάσχουν, να αποκτήσουν το πτυχίο τους και να ξεκινήσουν στη Lidl Ελλάς ως υποδιευθυντές στο κατάστημα της περιοχής τους.

Σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής σχεδιασμούς, ο τρίτος κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2024, προσελκύοντας περισσοτέρους από 40 σπουδαστές, ενώ ως το 2025 ο πήχης ανεβαίνει έτι περαιτέρω, ώστε περισσότεροι από 150 σπουδαστές και σπουδάστριες να φοιτούν ή να έχουν ήδη ολοκληρώσει το πρόγραμμα και να έχουν αναλάβει μια θέση υποδιευθυντή καταστήματος.

Το πρόγραμμα φέρει τη στήριξη του υπουργείου Παιδείας, καθώς και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Στα 1.050 ευρώ μεικτά ο κατώτατος μισθός

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε πριν από μερικά 24ωρα η Lidl Ελλάς, καθιερώνει τον κατώτατο μισθό πλήρους απασχόλησης στα 1.050 ευρώ μεικτά για τους εργαζομένους της στα καταστήματα. Ειδικότερα, η διοίκηση προχωρά στη χορήγηση μισθολογικών αυξήσεων και επιπρόσθετων παροχών συνολικού ύψους 7 εκατ. ευρώ με στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος της ομάδας της.

Μετά την αύξηση του κατώτατου μεικτού μισθού στα 1.000 ευρώ που προχώρησε από 1ης Δεκεμβρίου 2023, η ενίσχυση των 7 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβάνει και την καθιέρωση από 1ης Μαρτίου 2024 του κατώτατου μισθού για τους ανθρώπους των καταστημάτων στα 1.050 ευρώ για τους άγαμους και 1.200 ευρώ για τους έγγαμους. Η νέα μισθολογική πολιτική για τα καταστήματα έρχεται να προστεθεί σε ένα γενικότερο ανταγωνιστικό πακέτο αμοιβών και παροχών που προσφέρει η εταιρεία στους πάνω από 6.700 ανθρώπους της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider