Home Depot: Μείωση τριμηνιαίων πωλήσεων αλλά άνω των προσδοκιών κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Home Depot: Μείωση τριμηνιαίων πωλήσεων αλλά άνω των προσδοκιών κέρδη
Αν και οι  τριμηνιαίες πωλήσεις της Home Depot μειώθηκαν σχεδόν 3% σε ετήσια βάση, ξεπέρασαν τις προσδοκίες για τα κέρδη και τα έσοδα παρά την περιορισμένη ζήτηση, ανακοίνωσε την Τρίτη.

Αν και οι τριμηνιαίες πωλήσεις της Home Depot μειώθηκαν σχεδόν 3% σε ετήσια βάση, ξεπέρασαν τις προσδοκίες για τα κέρδη και τα έσοδα παρά την περιορισμένη ζήτηση, ανακοίνωσε την Τρίτη.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης οικιακών ειδών ανακοίνωσε ότι αναμένει πως οι συνολικές πωλήσεις θα αυξηθούν περίπου 1% το οικονομικό έτος 2024 σε σύγκριση με αύξηση 1,6% που αναμένεται από τη Wall Street, σύμφωνα με το StreetAccount. Η Home Depot προβλέπει επίσης ότι θα ανοίξει περίπου δώδεκα νέα καταστήματα κατά τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με το CNBC, ο CFO Richard McPhail είπε ότι η ζήτηση για βελτίωση του σπιτιού μειώθηκε καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους καθώς οι καταναλωτές ξόδεψαν περισσότερα από τα δολάρια τους σε εμπειρίες. Πρόσθεσε ότι η πτώση των τιμών της ξυλείας και η αύξηση των επιτοκίων βλάπτουν την επιχείρηση.

Η Home Depot βλέπει τώρα μια ευκαιρία να επιστρέψει στην ανάπτυξη, δήλωσε ο McPhail.

«Η αγορά μας βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής στις κανονικές συνθήκες ζήτησης», είπε. «Δεν είμαστε ακόμα εκεί, αλλά οι πιέσεις που είδαμε το 2023 υποχωρούν».

Έτσι, η Home Depot ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 2,82 δολάρια έναντι 2,77 δολάρια που αναμένονταν ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 34,79 δισ. δολάρια έναντι 34,64 δισ. δολάρια αναμενόμενα.

Τα καθαρά κέρδη για το οικονομικό τέταρτο τρίμηνο μειώθηκαν στα 2,80 δισ. δολάρια ή 2,82 δολάρια ανά μετοχή, από 3,36 δισ. δολάρια ή 3,30 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν από 35,83 δισ. δολάρια την προηγούμενη περίοδο.

Η Home Depot αντιμετώπισε ένα πιο σκληρό περιβάλλον για τις πωλήσεις τον περασμένο χρόνο ακολουθώντας μια περίοδο άνω των δύο ετών, όταν οι Αμερικανοί είχαν περισσότερο χρόνο και χρήμα να ξοδέψουν για το βάψιμο και την επισκευή των σπιτιών τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εμμένει στη θέση της η Goldman Sachs - Πρώτη μείωση επιτοκίων από τη Fed το Μάιο

Περισσότεροι από 110 Έλληνες & ξένοι επενδυτές στο egg Investor Day

Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια 100 λεωφορείων φυσικού αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider