Υπ. Υποδομών: Πέντε προσφορές στον διαγωνισμό για τα Δικαστικά Μέγαρα Ηρακλείου και Ρεθύμνου Κρήτης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπ. Υποδομών: Πέντε προσφορές στον διαγωνισμό για τα Δικαστικά Μέγαρα Ηρακλείου και Ρεθύμνου Κρήτης
Προχωρά ο διαγωνισμός για τα Δικαστικά Μέγαρα Ηρακλείου και Ρεθύμνου Κρήτης.  

Πέντε κατασκευαστικοί οικονομικοί φορείς κατέθεσαν προσφορά για τα έργα της ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και της ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επιβεβαιώνοντας πρωινό δημοσίευμα του insider.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, οι 5 όμιλοι που έδωσαν το παρών στην α’ φάση (εκδήλωση ενδιαφέροντος) της διαγωνιστικής διαδικασίας μέσω ΣΔΙΤ φέρονται να είναι οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις (όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ), INTRAKAT, ΑΒΑΞ και Μυτιληναίος (με ΑΤΕΣΕ).

Στο νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου μεικτής επιφάνειας 24.550 τ.μ., προβλέπεται να στεγασθεί το σύνολο των δικαστικών λειτουργιών της πόλης: Εφετείο, Εισαγγελία Εφετών, Εισαγγελία Πρωτοδικείου, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο, Πρωτοδικείο και Πταισματοδικείο. Η ανακατασκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου συνολικής επιφάνειας 3.035 τ.μ. περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων με εργονομικά κριτήρια, που αφορούν στα γραφεία του προσωπικού, τις αίθουσες των ακροατηρίων, την αρχειοθέτηση του δικαστικού υλικού, καθώς και στις Η/Μ εγκαταστάσεις, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ενεργειακής αποδοτικότητας του κτιρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενεργοποίηση της κρατικής αρωγής για τις απώλειες σε φυτικό κεφάλαιο

Επιθέσεις και λεκτική βία έχουν βιώσει 9 στους 10 δημοσιογράφους στην Ελλάδα

ΥΠΕΝ: Συμπληρωματικά μέτρα για τη μείωση των τιμών αγροτικού ρεύματος

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider