Toyota: Τα υβριδικά ενίσχυσαν τα αποτελέσματα τριμήνου - Αναβάθμισε την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota: Τα υβριδικά ενίσχυσαν τα αποτελέσματα τριμήνου - Αναβάθμισε την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη
Τα υβριδικά αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων περισσότερων από 10 εκατ. οχημάτων της Toyota και της πολυτελούς μάρκας Lexus πέρυσι.

Αύξησε την πρόβλεψη της για τα ετήσια λειτουργικά κέρδη η Toyota Motor κατά σχεδόν 9% την Τρίτη, αφού τα κέρδη του τρίτου τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών χάρη στο ασθενέστερο γιεν και τις ισχυρές πωλήσεις αυτοκινήτων και υβριδικών οχημάτων υψηλού περιθωρίου κέρδους.

Η υψηλότερη πρόβλεψη από την αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο έρχεται σε αντίθεση με τις αρνητικές προοπτικές πολλών από τους ανταγωνιστές της που έχουν προειδοποιήσει για μέτρια αύξηση των πωλήσεων και ανακοίνωσαν περικοπές παραγωγής φέτος λόγω των υψηλών επιτοκίων και της επιβράδυνσης της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα.

Η Toyota, που υστερεί σε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, φαίνεται ότι ξεπερνά τους ανταγωνιστές φέτος, βοηθούμενη από την ισχυρή ζήτηση για υβριδικά οχήματα, στην οποία πρωτοστάτησε πριν από περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα με το μοντέλο Prius.

Η ιαπωνική εταιρεία αύξησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη για το τρέχον έτος στα 4,9 τρισ. γιεν ή 33 δισ. δολάρια, από 4,5 τρισ. γιεν που αναμενόταν προηγουμένως. Αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 4,6 τρισ. γιεν, σύμφωνα με στοιχεία του LSEG.

Τα λειτουργικά κέρδη της Toyota για τους τρεις μήνες έως τις 31 Δεκεμβρίου ανήλθαν συνολικά σε 1,68 τρισ. γιεν, αυξημένα κατά 75,7% ένα χρόνο νωρίτερα και ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση κερδών 1,3 τρισ. γιεν σε δημοσκόπηση εννέα αναλυτών της LSEG.

Τα υβριδικά αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων περισσότερων από 10 εκατ. οχημάτων της Toyota και της πολυτελούς μάρκας Lexus πέρυσι.

Το οικονομικό τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 46%, συμβάλλοντας σε αύξηση 11% στις συνολικές πωλήσεις οχημάτων. Από γεωγραφική άποψη, η Βόρεια Αμερική, η μεγαλύτερη αγορά της Toyota σε όγκο, ανέφερε την ισχυρότερη ανάπτυξη με αύξηση πωλήσεων 28%.

Η εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται μόλις 5%, αλλά παρείχε τα υψηλότερα κέρδη και περιθώρια κέρδους μεταξύ των μεγάλων αγορών της. Η Ιαπωνία συνεισέφερε τα δύο τρίτα των τριμηνιαίων κερδών της Toyota και δημιούργησε λειτουργικό περιθώριο 20%, πολύ πάνω από το συνολικό περιθώριο της εταιρείας 14% και της Βόρειας Αμερικής 3,4%.

Το ασθενέστερο γιεν, το οποίο έχει υποχωρήσει περίπου 10% έναντι του δολαρίου από τα τέλη του 2022, ενίσχυσε τον αντίκτυπο των ισχυρών παγκόσμιων πωλήσεων της Toyota.

Η Toyota διατήρησε το στέμμα της ως η κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο για τέταρτη συνεχή χρονιά, αφού σημείωσε ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων 11,2 εκατ. οχημάτων για το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Καλύτερα από το αναμενόμενο οι ζημίες τριμήνου - Ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών 1 δισ. δολαρίων

Τα μεγαλύτερα λάθη ανακύκλωσης και πώς να τα αποφύγετε

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Φουλάρουν» οι εργασίες στο mega project του αεροδρομίου Κρήτης – Τα ορόσημα και τα έσοδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider