Exxon Mobil: Κέρδισε τις προβλέψεις με κέρδη 36 δισ. δολάρια το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Exxon Mobil: Κέρδισε τις προβλέψεις με κέρδη 36 δισ. δολάρια το 2023
Συγκεκριμένα, ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη 36 δισ. δολαρίων, αυξημένα από το εμπόριο καυσίμων και την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα κέρδη που κατέγραψε η Exxon Mobil για το 2023. Συγκεκριμένα, ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη 36 δισ. δολαρίων, αυξημένα από το εμπόριο καυσίμων και την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Τα αποτελέσματα της Exxon περιελάμβαναν χρέωση απομείωσης 2,5 δισ. δολαρίων για ακίνητα στην Καλιφόρνια τα οποία προσπαθεί να πουλήσει για περισσότερο από ένα χρόνο. Χωρίς αυτή τη χρέωση, το ετήσιο εισόδημα μειώθηκε κατά 35% στα 38,57 δισ. δολάρια.

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου αναμένεται να αναφέρουν μειωμένα κατά ένα τρίτο κέρδη το 2023, σε σύγκριση με τα επίπεδα ρεκόρ του 2022, καθώς οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου υποχώρησαν από τα υψηλά που ακολούθησαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι κορυφαίοι παραγωγοί πετρελαίου προχωρούν σε διαγραφή των ανεπιθύμητων περιουσιακών στοιχείων και καθαρίζουν τους ισολογισμούς τους πριν από εκκρεμείς συμφωνίες. Η Chevron έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε απομείωση περίπου 4 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, ενώ η Shell έκανε την Πέμπτη απομείωση 5,5 δισ. δολαρίων.

Η Exxon συμφώνησε τον Οκτώβριο να αγοράσει την ανταγωνιστική της Pioneer Natural Resources και η Chevron πρότεινε να αγοράσει Hess Corp. Και οι δύο συμφωνίες αναμένεται να κλείσουν στα μέσα του έτους.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Παρασκευή μετά την απόφαση του OPEC+ να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική παραγωγής πετρελαίου, αν και οι δείκτες αναφοράς οδήγησαν σε εβδομαδιαίες απώλειες εν μέσω αναφορών για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς- μια προσδοκία που μέχρι στιγμής δεν έχει ευοδωθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι φήμες για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή έριξαν το πετρέλαιο σε χαμηλό 2 εβδομάδων

ΗΠΑ: Ενεργοποιούνται εκ νέου οι κυρώσεις σε βάρος του πετρελαϊκού τομέα της Βενεζουέλας

gazzetta
gazzetta reader insider insider