Η Τουρκία ο πρώτος σταθμός της οικονομικής διπλωματίας το 2024 – Στην Κωνσταντινούπολη ο Κ. Φραγκογιάννης και 75 Έλληνες επιχειρηματίες

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τουρκία ο πρώτος σταθμός της οικονομικής διπλωματίας το 2024 – Στην Κωνσταντινούπολη ο Κ. Φραγκογιάννης και 75 Έλληνες επιχειρηματίες
Στην Κωνσταντινούπολη καταφθάνει σήμερα για διήμερη επίσκεψη ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία μαζί με επιχειρηματική αποστολή στελεχών από 75 εταιρείες.

Με διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία ξεκινάει τη νέα χρονιά η ελληνική οικονομική διπλωματία, ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου ακολουθεί τετραήμερη επίσκεψη στην Ινδία συνοδεία Ελλήνων επιχειρηματιών και εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων.

Στην Κωνσταντινούπολη καταφθάνει σήμερα για διήμερη επίσκεψη ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Πρόεδρο της Enterprise Greece Μάιρα Μυρογιάννη. Μαζί τους ταξιδεύουν στελέχη από 75 εταιρίες από τους κλάδους των τροφίμων, των κατασκευών, της ναυτιλίας, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας, της ενέργειας και των τραπεζών.

Την ελληνική αποστολή συμπληρώνουν θεσμικοί παράγοντες, όπως ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ Ευθύμιος Βιδάλης, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδης και ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κουτσίκος.

Το πρόγραμμα της αποστολής

Οι Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην αποστολή, θα έχουν B2B επαφές και συζητήσεις με ομόλογους Τούρκους επιχειρηματίες, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ που διοργανώνει το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK) σε συνεργασία με την Enterprise Greece.

Στο περιθώριο του επιχειρηματικού φόρουμ διοργανώνεται, επίσης, για τους Έλληνες επιχειρηματίες που θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη, επίσκεψη στη βιομηχανική ζώνη/τεχνολογικό πάρκο Gebze, την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου καθώς και συνολική παρουσίαση των βιομηχανικών ζωνών της Τουρκίας από την τουρκική Ένωση Επιμελητηρίων TOBB. Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο κ. Υφυπουργός θα έχει συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες της Κωνσταντινούπολης και θα απευθύνει ομιλία στο Πανεπιστήμιο Kadir Has με θέμα τις προοπτικές της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας η ελληνική αποστολή καθώς και Τούρκοι επιχειρηματίες θα παραβρεθούν σε δείπνο που θα παραθέσει ο Κωνσταντινουπολίτης επιχειρηματίας και επικεφαλής της PeopleCert, Βύρωνας Νικολαΐδης.

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, θα λάβει χώρα η 6η συνεδρίαση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Τουρκίας, υπό τη συμπροεδρία του ΥΦΥΠΕΞ κ. Φραγκογιάννη και του Υφυπουργού Εμπορίου της Τουρκίας κ. Mustafa Tuzcu. Η ατζέντα της Επιτροπής συμπεριλαμβάνει τις εξής θεματικές: ενέργεια, περιβάλλον, διαχείριση υδάτων, μεταφορές, βιομηχανία, έρευνα και τεχνολογία, γεωργία, τελωνειακή συνεργασία, τουρισμός και πολιτική προστασία.

Επόμενος σταθμός η Ινδία

Η επόμενη επιχειρηματική αποστολή στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί στην Ινδία, μεταξύ 21 και 24 Φεβρουαρίου. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης μαζί με επιχειρηματική αντιπροσωπεία θα επισκεφθούν τρεις πόλεις, το Νέο Δελχί, τη Βομβάη και τη Μπανγκαλόρ. Η επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι στη χώρα τον περασμένο Αύγουστο και ενώ ήδη έχουν προχωρήσει συζητήσεις σε διάφορα επίπεδα στους τομείς του τουρισμού, της τεχνολογίας, της ναυπηγικής και της ναυτιλίας.

Εκτός από αυτές τις δύο επιχειρηματικές αποστολές, ο κ. Φραγκογιάννης εντός του Φεβρουαρίου θα ταξιδέψει σε Ουάσιγκτον και Άμπου Ντάμπι για διμερείς επαφές. Θα ακολουθήσουν, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, επισκέψεις και επαφές σε Ευρώπη (Γερμανία, Βαλτικές χώρες, Δυτικά Βαλκάνια), Αφρική (Αίγυπτο, Νιγηρία, Γκάνα), Ασία (Ινδονησία, Σιγκαπούρη, Κορέα, Ιαπωνία), Μέση Ανατολή (Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Λιβύη) και Καναδά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φυλακές Κορυδαλλού: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ΑΒΑΞ, Mytilineos ετοιμάζονται για τη «μετεγκατάσταση» των 765 εκατ.

ΕΣΠΑ: Παίρνουν μπρος οι επιδοτήσεις επιχειρήσεων σε Δ. Μακεδονία και Πελοπόννησο

ΔΕΠΑ Εμπορίας: «Αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με Gazprom – Στο τραπέζι η προσφυγή στη Διαιτησία

gazzetta
gazzetta reader insider insider