UPS: Έρχονται 12.000 απολύσεις μετά τη «βουτιά» σε έσοδα και κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UPS: Έρχονται 12.000 απολύσεις μετά τη «βουτιά» σε έσοδα και κέρδη
Η UPS αναμένει ότι τα έσοδα για ολόκληρο το έτος 2024 θα κυμαίνονται από 92 έως 94,5 δισ. δολάρια, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 95,57 δισ. δολάρια,

Η μεγαλύτερη εταιρεία παράδοσης δεμάτων στον κόσμο, United Parcel Service (UPS) αντιμετωπίζει υποτονική εγχώρια και διεθνή ζήτηση στο πεδίο του ηλεκτρονικού εμπορίου και προέβλεψε ετήσια έσοδα κάτω από τις εκτιμήσεις της Wall Street την Τρίτη, ενώ θα προχωρήσει και σε μεγάλο αριθμό απολύσεων το 2024.

Ειδικότερα, η UPS αναμένει ότι τα έσοδα για ολόκληρο το έτος 2024 θα κυμαίνονται από 92 έως 94,5 δισ. δολάρια, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 95,57 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG (πρώην Refinitiv), με την μετοχή της να υποχωρεί αισθητά άνω του 8% στα ταμπλό. Η μείωση έφτασε το 7,8% σε σχέση με πέρυσι, όταν τα έσοδα ανήλθαν σε 27 δισ. δολάρια.

Για το 4ο τρίμηνο, ανακοίνωσε έσοδα ύψους 24,9 δισ. δολαρίων, από 27 δισ. δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ και τα καθαρά κέρδη ήταν 1,61 δισ. δολάρια 1,87 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 3,45 δισ. δολάρια ή 3,96 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη μειώθηκαν στα 2,47 δολάρια ανά μετοχή, από 3,62 δολάρια ανά μετοχή.

Η υποχώρηση της ζήτησης στο πεδίο του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει πιέσει τον αμερικανικό κολοσσό που εντείνει τις προσπάθειες να κερδίσει πίσω τον όγκο του 1,5 εκατ. πακέτων την ημέρα που χάνει από ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένης της FedEx και του προκαλούν μεγάλη «τρύπα» στα έσοδα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε 12.000 απολύσεις ως μέρος μιας προσπάθειας εξορθολογισμού των πόρων το 2024. Οι περικοπές του εργατικού δυναμικού θα εξοικονομήσουν στην εταιρεία περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κόστος, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Κάρολ Τομ, τονίζοντας πως: «Το 2023 ήταν μια μοναδική, και ειλικρινά, δύσκολη και απογοητευτική χρονιά. Αντιμετωπίσαμε μείωση του όγκου, των εσόδων και των λειτουργικών κερδών και των τριών επιχειρηματικών μας τομέων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider