Τέλος στη διαμάχη Nokia - Oppo, υπέγραψαν πολυετή συμφωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος στη διαμάχη Nokia - Oppo, υπέγραψαν πολυετή συμφωνία
Πολυετή συμφωνία αδειών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με την Oppo Mobile Telecommunications υπέγραψε η Nokia, βάζοντας τέλος σε μια πολυετή διαμάχη.

Πολυετή συμφωνία αδειών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με την Oppo Mobile Telecommunications υπέγραψε η Nokia, βάζοντας τέλος σε μια πολυετή διαμάχη σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας 5G της φινλανδικής εταιρείας από την κινεζική κατασκευάστρια smartphones.

Η Nokia και η Oppo είχαν συμφωνία για χρήση του 5G από το 2018 έως το τέλος Ιουνίου του 2021, ωστόσο στη συνέχεια δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία, με τηNokia να κινεί νομικές διαδικασίες σε κάποιες χώρες.

Η συμφωνία επιλύει όλες τις εκκρεμείς διαφορές σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας μεταξύ των δυο εταιρειών, με την Oppo να καταβάλει χρηματικά ποσά για δικαιώματα εκμετάλλευσης. Οι όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο η Nokia είπε η συμφωνία θα ξεκινήσει να επηρεάζει τις καθαρές πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η Nokia ανέφερε πως το χαρτοφυλάκιο πατεντών της βασίζεται σε επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης άνω των 140 δισ. ευρώ από το 2000 και αποτελείται από περίπου 20.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 6.000 που θεωρούνται απαραίτητα για την τεχνολογία 5G.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διευρύνει το αποτύπωμά της σε Ελλάδα και Ρουμανία η Xiaomi

eBay: Προχωρά σε απολύσεις 1.000 εργαζομένων

ASML: 30% αύξηση στα έσοδα το 2023, «flat» πωλήσεις για το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider